De meeste altcoin investeerders werden vanochtend wakker met een flinke kater. Sommige munten daalden tot wel meer dan 25% in één nacht. Vergeleken met deze percentages oogt Bitcoin relatief sterk, maar houdt de munt dat vol?

Toch naar beneden

We beginnen zoals gewoonlijk met een ‘grote’ grafiek, waarbij elke candle voor 7 dagen staat. Het is na zo’n heftige daling goed om eerst het volledige koersverloop te bekijken, aangezien het op grote schaal best kan meevallen.

Zoals je kan zien zijn er in de afbeelding hierboven 3 grijze zones getekend. Deze staan hier omdat ze in het verleden belangrijk zijn geweest bij de totstandkoming van de koers. Bitcoin is vaak van richting veranderd bij de aankomt op deze prijzen.

Onlangs deed Bitcoin nog een poging om boven de middelste zone uit te komen, maar zonder succes. Het resultaat hiervan is dat Bitcoin zich sindsdien in een neerwaartse trend beweegt. De munt maakt namelijk lagere laagtepunten en lagere hoogtepunten onder deze middelste zone.

Twee verschillende speelvelden

Om dit beter te kunnen zien, pakken we ook de dagelijkse grafiek erbij. Hierin heb ik de kaders van de neerwaartse trend getekend, maar ook twee horizontale stippellijnen – daarover zometeen meer.

De kaders van de neerwaartse beweging zijn een support- en een weerstandslijn, welke ervoor zorgen dat Bitcoin neerwaarts blijft bewegen. Dit gaat niet zo abrupt als de dalingen van altcoins gisteravond, maar redelijk rustig en langzaam.

De munt is nog niet sterk genoeg geweest om door de bovenste blauwe lijn te breken. Dit zou het meest positieve scenario zijn op de korte termijn, omdat dit een duwtje kan geven om naar de grote grijze zone te bewegen (rond een koers van 30.000 dollar). In plaats daarvan bleef de munt netjes binnen de lijnen, maar het maakte wel een kader binnen de neerwaartse trend.

Dit is aangegeven met de horizontale stippellijnen. Bitcoin beweegt al sinds halverwege mei tussen twee horizontale lijnen, midden in een neerwaartse trend. Zoals je kan zien is Bitcoin er na de daling van gisteren net uitgevallen.

Wat kunnen we hieruit opmaken?

Dit hoeft niet meteen slecht nieuws te betekenen, aangezien een horizontale ondersteuningen vaak niet op de dollar precies werken. Als Bitcoin snel weer boven deze lijn uitkomt, kan zelfs het meest positieve scenario zich nog uitspelen om door te stijgen naar de grijze zone.

Tot die tijd is het nog steeds een feit dat Bitcoin neerwaarts beweegt. Om niet verder naar beneden te zakken zal de munt op dit moment geen lager laagtepunt moeten maken, en al helemaal niet door de onderste blauwe lijn zakken. Onder deze voorwaarden ziet de koers er nog steeds niet heel slecht uit – vooral niet vergeleken met altcoins.

The post Crypto analyse: markt wordt opgeschud, maar Bitcoin houdt zich relatief sterk appeared first on BLOX | Nieuws.