De dinosaurussen ontwaken; naast Bitcoin Cash (BCH) laat ook LTC prachtige percentages zien vandaag. De munt staat 20% in de plus ten opzichte van gisteren. Meestal komt er een correctie na zo’n flinke ‘ups’, maar gaat dat deze keer ook zo zijn? Laten we naar de grafieken kijken.

De wekelijkse grafiek

We beginnen deze analyse met de wekelijkse van LTC. Hier staat elke candle voor 7 dagen. We kunnen daardoor terugkijken tot en met december 2021. Wat meteen opvalt is dat er duidelijke steun- en weerstandspunten te vinden zijn. Deze zijn aangegeven als grijze zones in de onderstaande afbeelding.

Deze levels waren erg belangrijk bij het koersverleden. Zoals je kan zien heeft LTC bijna altijd gereageerd op deze plekken, met uitzondering van een kleine top die door de middelste zone heen kwam. Toch zijn de rest van de reacties dermate duidelijk, dat ze goed gebruikt kunnen worden voor koersanalyses.

Op dit moment beweegt LTC tussen de twee onderste grijze zones van ongeveer 24 dollar en 105 dollar, een gigantisch speelveld dus. Het zou niet makkelijk gebeuren dat Litecoin terugzakt naar de onderste zone, maar het kan goed zijn dat LTC binnenkort boven de 105 dollar beweegt (en eventueel verder kan stijgen naar de grijze zone van ongeveer 400 dollar).

Het is namelijk mooi om te zien dat Litecoin in een algehele opwaartse trend zit. Zoals je kan zien aan de blauwe boogjes beweegt de munt al zeer lang met hogere laagte- en hogere hoogtepunten.

Wat kunnen we verwachten?

Litecoin maakte vandaag een bizarre stijging waarmee de koers steeg van 84 naar 103 dollar. Hierdoor is LTC aangekomen bij de middelste zone, wat tot nu toe nog als weerstand fungeert. Om hier verder te kunnen, zou LTC een wekelijkse of een maandelijkse candle boven deze zone moeten sluiten. Dat zou betekenen dat alle verkooporders gevuld zijn, waardoor de koers verder omhoog kan stijgen.

Om even een beeld te geven hoe groot de stijging is van Litecoin, pakken we ook even kort de dagelijkse grafiek erbij. Je ziet dat LTC op dit moment tegen de grijze zone aanduwt. Morgen is het 1 juli, en daarmee sluit de maandelijkse candle van juni.

Daarnaast sluit maandag 3 juli de wekelijkse candle van LTC. Mochten deze candles beiden boven de grijze zone sluiten, dan zal dat een positief effect hebben op de koers. Echter is het tegenovergestelde ook waar. LTC zit immers tegen een weerstand, en het is makkelijk om vanuit hier nog een kleine correctie te krijgen – vooral na de stijging van vandaag.

The post Crypto analyse: Litecoin (LTC) stijgt 20% in 24 uur, hoe verder? appeared first on BLOX | Nieuws.