Dogecoin is in de afgelopen 5 weken nauwelijks verschoven. In deze tijd van weinig beweging is het goed om het grotere plaatje nog eens te bekijken. Dus wat is er voor nodig om DOGE bij zijn hoogtepunt van 0,74 dollar te brengen? Laten we de grafieken erbij pakken.

Het grote plaatje

We beginnen deze analyse met de wekelijkse grafiek, waarbij elke candle voor 7 dagen staat. Deze grafiek laat ons ver terugkijken in het koersverleden, waardoor we de belangrijkste prijslevels kunnen vinden.

De allerbelangrijkste is de grijze zone, zoals je die kan zien in de afbeelding hierboven. Deze is ontstaan toen kopers en verkopers het niet eens konden worden over de prijs. Zoals je kan zien komt deze zone uit een convergerende beweging, waarbij kopers steeds hoger inkochten en verkopers steeds lager verkochten.

Dit is een teken dat dit prijslevel voor veel handelaren van belang blijft. Het is daarbij zaak dat DOGE hierboven blijft. Een daling onder deze zone kan resulteren in een flinke daling. Gelukkig is het nog niet zo ver, maar het is toch goed om dit scenario niet uit te sluiten.

De rode lijn

Daarnaast zien we nog een rode lijn in de afbeelding hierboven rond een koers van ongeveer 0,16 dollar. Deze is minder relevant dan de grijze zone, maar toch kan deze invloed uitoefenen op de koers. Zoals je kan zien heeft deze plek al voor zowel support als weerstand gezorgd. Het is dan ook aannemelijk dat DOGE hier enige weerstand kan ondervinden in de toekomst.

Echter, mocht Dogecoin hier doorheen breken, dan blijft er geen grote weerstandszone meer over buiten zijn vorige hoogtepunt op 0,74 dollar. Het is zeker niet uit te sluiten dat DOGE deze prijs nooit meer behaald, maar dat is vele malen verder weg dan de support waar de memecoin net boven hangt. Dit scenario is met die reden veel onwaarschijnlijker dan de negatieve variant.

Weinig beweging

We gaan ook nog even heel kort de 4-uurs grafiek erbij pakken. Hier staat elke candle voor 4 uur, zodat we de koers in iets meer detail kunnen zien. We zien hier ook nog een gedeelte van de grijze zone uit de eerste grafiek.

We zien hier hoe sterkt DOGE reageert na aankomst bij deze grijze zone, maar ook hoe bar weinig de munt heeft bewogen in de afgelopen dagen. Meestal wordt zo’n periode van weinig volatiliteit opgevolgd door een abrupte stijging of daling. In het geval van de daling is het goed als Dogecoin op deze zone reageert om niet verder te zakken.

Als de munt vanuit hier omhoog gaat, is het belangrijk om voorbij het vorige hoogtepunt te komen. Als dat lukt, kunnen we wellicht binnenkort een stijging zien naar de rode lijn van 0,17 dollar. Helaas is dit scenario minder waarschijnlijk aangezien de munt niet in een opwaartse trend zit.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: komt Dogecoin nog ooit voorbij zijn all time high? appeared first on BLOX | Nieuws.