Bitcoin heeft bijna de eerste week van 2024 achter de rug. Deze periode was zeer volatiel, aangezien we al een prijs hebben gezien van 40.750 dollar, maar ook een hoogtepunt van 45.900 dollar. Gaan we hier nog overheen komen? Laten we naar de grafieken kijken.

De opwaartse trend van Bitcoin

Om te beginnen pakken we de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur, waardoor we de koers van het afgelopen jaar per dag kunnen bekijken. De koers stond in 2023 met maar liefst 150% in de plus, maar gaat Bitcoin dat volhouden?

Zoals je kan zien in de afbeelding hierboven heeft de koers in het afgelopen jaar geen enkel lager laagtepunt gemaakt. 2023 was een jaar waarin Bitcoin zijn verwachtingen overtrof (beginnend bij de blauwe verticale lijn). Buiten een paar serieuze correcties, bleef de munt sterk en weigerde om voorbij een vorig laagtepunt te zakken. Deze opwaartse trend is tot op de dag van vandaag nog intact.

Totdat dit wel gebeurt is het niet heel waarschijnlijk dat BTC veel verder omlaag zou zakken. Ondanks dat de munt er nog zeer positief voorstaat, is het wel goed om jezelf voor te bereiden op een negatief scenario. Het is belangrijk om zijn prijslevels in de gaten te houden. Want als deze het verliezen, kan het positieve sentiment zomaar omslaan.

Koers op de korte termijn

Dit kunnen we het beste doen met de 4-uurs grafiek, waarbij elke candle voor 4 uur staat. Hier zien we twee groene zones die op dit moment de belangrijkste weerstand en ondersteuning zijn. De onderste zone ligt rond een koers van 37.500 dollar, en de bovenste zone rond een koers van 46.000 dollar.

Sinds BTC boven de onderste zone uitkwam, wist het verder te stijgen tot de bovenste weerstand. Sindsdien beweegt de prijs tussen deze levels, maar net als de rest van 2023 blijft de munt hogere laagtepunten maken. Dit is aangegeven met de blauwe boogjes.

Als BTC onder de rode lijn terecht komt van 40.400 dollar, kan er een verdere daling naar 37.500 dollar plaatsvinden. In dit geval is het oppassen geblazen voor een verdere neerwaartse trend. Al is de munt – zelfs in deze situatie – nog geen lagere laagtepunten aan het maken op de grotere grafieken.

Het lijkt alsof Bitcoin niet lang van nu een keuze zal maken. Zoals je kan zien aan het groene driehoekje, is de huidige prijs aan het convergeren. Kopers kopen steeds hoger in, terwijl verkopers steeds lager verkopen. Meestal wordt dit opgevolgd door een grotere beweging omhoog of omlaag.

Als de munt voorbij de weerstand van 46.000 dollar komt, zullen we nieuwe hoogtes zien. Maar als het negatieve scenario in werking treedt, zullen we een nieuwe analyse maken waarbij we kijken naar nieuwe prijslevels. Het is in ieder geval goed om deze prijslevels helder te hebben voor dit soort situaties.

The post Crypto analyse: komt Bitcoin nog voorbij een koers van 45.900 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.