Bitcoin is weer een beetje opgeveerd na zijn aankomt bij 25.000 dollar. Hiermee lijkt de marktleider een hoger hoogtepunt te maken, wat betekent dat de opwaartse trend wordt doorgezet. Wat zijn de belangrijkste prijslevels, en waar moeten we op letten? Laten we naar de grafieken kijken.

Belangrijkste prijslevels

We beginnen deze analyse met de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor één week, waardoor we ver terug kunnen kijken in het verleden van de munt. In deze afbeelding zijn twee levels getekend die vaak koersveranderingen veroorzaakten. Ik heb het dan over de grijze zone en de zwarte lijn. (We komen later terug op de kleine blauwe krabbels).

De grijze zone is een weerstand rond de 30.500 dollar. Hier heeft Bitcoin het grootste gedeelte van dit jaar tegenaan gehikt, maar had niet genoeg kracht om door deze zone heen te bewegen. Beetje bij beetje verloor Bitcoin zijn momentum. Het resultaat was een daling tot 25.000 dollar; precies de plek van de zwarte lijn. Dit gebeurde in een periode van een paar uur.

Zoals je kan zien heeft deze plek al voor zowel weerstand als ondersteuning gezorgd, en op dit moment is het laatste van toepassing. Bitcoin bleef eerst een paar dagen nét boven deze lijn hangen, en inmiddels heeft de munt wat ademruimte gekregen.

Opwaartse trend intact

Dit is nog beter te zien op de dagelijkse grafiek, waar elke candle voor 24 uur staat. Daar zien we dezelfde prijslevels, maar in wat meer detail. Ook de blauwe krabbels worden hier helderder. Deze zijn niet voor niets getekend, ze geven namelijk de opwaartse trend neer waar Bitcoin op dit moment in zit.

Zoals je kan zien maakt Bitcoin steeds hogere hoogte- en hogere laagtepunten. Zelfs toen BTC bij de grijze zone aankwam, wist de koers nog een hoger hoogtepunt te maken voordat deze naar 25.000 dollar daalde. Inmiddels lijkt ook een hoger laagtepunt gemaakt te worden, en betekent meestal dat de opwaartse trend wordt doorgezet.

Als dit echt gebeurt zou dat fantastisch zijn voor Bitcoin. Als er een hoger hoogtepunt wordt gemaakt, komt BTC automatisch voorbij de weerstand van 30.500, waardoor het meer opwaarts momentum kan krijgen. Hierdoor kan de koers een mooi vervolg krijgen

Het enige wat zorgelijk is, is dat de hogere hoogtes (en de hogere laagtes) steeds zwakker worden. Zolang Bitcoin deze trend door blijft zetten is er niks aan de hand, maar daarvoor mag er geen enkele candle onder de 25.000 dollar gesloten worden.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Crypto analyse: komt Bitcoin nog door de 30.000 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.