De koers van Shiba Inu doet het niet best. In een periode van ongeveer drie weken, is de munt een derde van zijn waarde verloren. Hoe staat de munt ervoor, en wat kunnen we de komende dagen verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

De trend op lange termijn

Om te beginnen pakken we de wekelijkse grafiek van Shiba Inu erbij. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we het belangrijkste prijslevel goed kunnen zien. Deze is in de onderstaande afbeelding als grijze zone weergegeven.

Dit level is van levensbelang voor de memecoin. SHIB heeft nog geen enkele candle onder deze support gesloten, maar als dat wel ooit gebeurt, kan dat funest zijn voor de rest van het koersverloop. Dat komt omdat er geen duidelijke prijslevels onder deze grens liggen. Hierdoor kan de munt blijven zakken tot een nog onbekend level.

Gelukkig is het nog niet zo ver, maar er zijn meerdere factoren die erop wijzen dat Shiba Inu het niet bepaald goed doet. Eén daarvan is de trend waar de munt inzit. De munt zit al meer dan de helft van zijn koersverleden in een neerwaartse trend, waarbij het lagere hoogte- en lagere laagtepunten maakt – en dat is niet positief.

Daling van 20%

Een neerwaartse trend op de lange termijn is moeilijk te doorbreken. Hiervoor zou er eerst een hoger hoogtepunt of een hoger laagtepunt gemaakt moeten worden. Als dat niet gebeurt, blijft de koers dalen richting de grote grijze support.

Het is niet aannemelijk dat dit erg snel gaat gebeuren, aangezien de trend al voor zeer lange tijd neerwaarts is. De eerste mogelijkheid voor een omslag is als de munt een hoger laagtepunt maakt, en de grijze zone is daar een perfecte plek voor. Gezien de oude reacties op deze zone, is het niet raar als de SHIB koers vanuit hier kan opveren.

Het enige probleem hiermee is alleen dat deze plek nog 20% onder de huidige koers ligt. Dit betekent ‘helaas’ dat de munt het niet goed doet, en het belangrijkste punt waarop het weer kan stijgen, is ver onder de marktprijs.

Of komt er een omslag op korte termijn?

Oké, het ‘belangrijkste’ ondersteuningspunt ligt 20% onder de huidige prijs, maar niet de enige! Voor een andere ondersteuning zoomen we kort in op de dagelijkse grafiek van SHIB. Hier staat elke candle niet voor 7 dagen, maar voor 24 uur. Hierdoor worden er meer prijslevels duidelijk en kunnen we koersveranderingen in meer detail zien.

Zoals je kan zien is hier een oranje lijn getrokken die zijn oorsprong vindt in het laagte punt na de daling van mei 2022. Zoals je kan zien kan dit ook een goede plek worden om een hoger laagtepunt te maken. Pas als de munt onder deze lijn sluit, is het waarschijnlijk dat SHIB een daling naar de grijze zone zal maken.

Deze plek kan hoop bieden voor een hoger laagtepunt rond de huidige koers. Daarmee kan een opwaartse beweging worden ingezet op de korte termijn. Het is alleen niet heel zeker, aangezien de munt op de lange termijn nog steeds in een neerwaartse trend zit.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: kan Shiba Inu 20% zakken? appeared first on BLOX | Nieuws.