Ripple heeft twee zeer bewogen maanden achter de rug. In juli stond de munt 47% in de plus, maar august gooit roet in het eten. De grote stijging die XRP tot 0,90 dollar bracht, is volledig ongedaan gemaakt. Hoe staat de munt ervoor?

Drie zones

Op dit moment staat XRP op een koers van ongeveer 0,52 dollar, en om deze munt het beste te analyseren, pakken we de maandlijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 28,30 of 31 dagen, afhankelijk van de maand.

Zoals je kan zien zijn er 3 belangrijke prijslevels in deze grafiek te bespeuren. Dit zijn zones die in het verleden vaak van invloed waren op de Ripple koers. Bijna elke keer als de prijs bij zo’n level aankwam, veranderde de munt van richting.

XRP zit op dit moment tussen het middelste en het onderste level van ongeveer 0,30 en 0,57 dollar. Dat is een teleurstelling als je het vergelijkt met de vorige maand, toen de munt hier nog ruim boven zat. Door de daling van de afgelopen maand is XRP onder het middelste level geduwd.

Helaas is hiermee een belangrijke ondersteuning verloren is gegaan. Ik heb het dan over de 0,57 dollarzone. Het ziet er naar uit dat de maandelijkse candle hieronder zal sluiten, en dat is niet goed voor de rest van het koersverloop. Het getuigt van zwakte, aangezien er niet genoeg kopers zijn die XRP meer dan 0,57 dollar waard vinden.

Het enige wat echt positief zal zijn, is als de munt in de komende dagen nog 10% weet te stijgen. In dat geval is de maandelijkse candle netjes boven 57 dollarcent gesloten, en kan dat zorgen voor een volgende stijging naar de bovenste zone. De vraag is alleen: hoe realistisch is dit?

Dagelijkse grafiek oogt niet sterk

Om die vraag te beantwoorden gaan we ook kort even kijken naar de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur, waardoor we beter kunnen zien wat XRP op de korte termijn doet. In de afbeelding hieronder zijn de bovenste en de middelste zone te zien.

Helaas ziet dit er niet goed uit. Ripple heeft na de flinke daling geprobeerd om weer boven 0,57 dollar uit te komen, maar werd precies aan de onderkant van deze zone afgewezen. Dit wijst erop dat deze plek nu als weerstand wordt gezien in plaats van ondersteuning.

Meestal als een vorige support in een weerstand veranderd, is dat negatief voor het koersverloop. Investeerders zien deze plek namelijk als een verkoop- in plaats van een kooppunt. Hierdoor is het broodnodige target – van 10% in 3 dagen – niet bepaald realistisch.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Crypto analyse: kan Ripple (XRP) 10 procent stijgen in 3 dagen? appeared first on BLOX | Nieuws.