Ethereum heeft net als de rest van de cryptomarkt een bewogen week achter de rug. Er was veel volatiliteit, dus het is weer tijd om de grafieken erbij te pakken. In deze analyse kijken we hoe de munt ervoor staat en wat we de komende tijd kunnen verwachten.

Twee belangrijke zones

Om een goed beeld te krijgen hoe ETH zich beweegt, moeten we eerst een grote grafiek erbij pakken. Dat doen we deze keer met de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 7 dagen, en hier kunnen we de koers terugkijken tot en met augustus 2017.

Zoals je kan zien heeft Ethereum sinds die tijd veel koersschommelingen meegemaakt. Deze zorgde ervoor dat bepaalde prijslevels belangrijk werden als steun- en weerstandspunten. De twee belangrijkste zie je in de bovenstaande afbeelding als grijze zones. Dit waren plekken waar de munt na een daling (of stijging) van koers wisselde.

ETH zit op dit moment tussen deze zones, maar het lijkt alsof de munt een poging wil doen om de bovenste zone te breken. Dit is te zien aan de opwaartse trend waarin ETH zich bevindt – met hogere hoogte- en hogere laagtepunten. Deze trend is aangegeven met de andere krabbeltjes in de grafiek, maar daarvoor kunnen we beter inzoomen.

Het tweede ‘neppe’ laagtepunt

Op de dagelijkse grafiek, waarbij elke candle voor 24 uur staat, kunnen we deze opwaartse trend beter zien. De blauwe boogjes geven de pieken en dalen weer die langzamerhand naar boven bewegen.

De munt maakte zijn laatste hoogtepunt op de plek waar de grijze zone is. Deze weerstand was net te sterk om ETH voorbij de 2200 dollar te krijgen. Maar er zijn tekenen dat de munt nogmaals een poging gaat doen.

Ethereum lijkt ‘neppe’ hogere laagtes te maken. Dit is aangegeven met de zwarte horizontale lijnen. Zoals je kan zien gaat de koers daar net onder, om vervolgens een ‘echt’ hoger laagtepunt te maken. Hierdoor worden veel mensen uitgestopt die een stoploss net onder deze zwarte lijnen hebben staan, waardoor ETH goedkoper wordt opgekocht.

Op dit moment lijkt dit ook het geval te zijn, maar het is daarbij wel belangrijk dat de munt boven deze zwarte lijn uit moet komen (van 1740 dollar). Als dit gebeurt zal ETH waarschijnlijk een poging doen om de grijze zone te breken. Ethereum moet in ieder geval géén lager laagtepunt maken om de rest van het koersverloop een positief gevolg te geven. De opwaartse trend is dan nog steeds intact.

The post Crypto analyse: kan Ethereum (ETH) op korte termijn naar 2.200 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.