Vandaag bespreken we Cardano, de zevende grootste cryptomunt. Hoewel deze munt tot nu toe bescheiden bewegingen heeft laten zien en lijkt te wachten op de richting van Bitcoin, moeten we Cardano zeker niet onderschatten. Op korte termijn is een correctie zeker mogelijk, maar op de hoge tijdframe grafieken zijn veelbelovende signalen te vinden.

Meer rode candles verwacht op de korte termijn.

We beginnen deze analyse met de daggrafiek, waarbij elke kaars staat voor één dag. Al snel wordt duidelijk dat Cardano op deze grafiek er niet bullish bij staat. Hoewel de cryptomunt zich eerder in een stijgend kanaal bevond, is de koers hier helaas neerwaarts uitgebroken.

Het opwaartse kanaal wordt gevormd door twee denkbeeldige lijnen die weerstand en ondersteuning bieden aan de koers. Als er een neerwaartse uitbraak plaatsvindt, kan het koersdoel worden berekend door de afstand te meten tussen het eerste moment waarop de koers de ondersteuningslijn raakt en het niveau waarop de koers de weerstandslijn raakt. In dit geval leidt dit tot een koersdoel van ongeveer 34 cent, wat neerkomt op een daling van ongeveer 13%.

Hier worden we niet bepaald enthousiast van. Maar zoals altijd biedt een daling in de koers ook mogelijkheden voor de slimme investeerder. Bovendien zijn er ook goede redenen waardoor we ons in de toekomst geen zorgen hoeven te maken over deze cryptomunt.

Uitbraak uit deze falling wedge is cruciaal

Ja, je hoort het goed. Zodra Cardano uit de falling wedge omhoog breekt, is het tijd om zeer bullish te worden over deze cryptomunt.

Hieronder zie je de grafiek van de Cardano-dominantie, die simpelweg het marktaandeel van Cardano ten opzichte van de totale cryptomarkt weergeeft. Op dit moment ligt dit percentage rond de 1%. Twee jaar geleden was dit nog 4,50%…

Laten we eerlijk zijn, Cardano heeft het bijzonder slecht gedaan in de afgelopen bear markt. Niet alleen is de koers gedaald van 3 naar 0,25 dollar, maar ook de dominantie van Cardano op de cryptomarkt is dramatisch afgenomen. Toch zien we nu dat tijdens deze neerwaartse trend, de koers begint te herstellen en dat deze cryptomunt zich opmaakt om weer marktdominantie terug te winnen.

Een falling wedge is een bullish patroon dat de koers flink omhoog kan brengen. Daarom is het belangrijk dat de koers boven de neerwaartse weerstandslijn uitkomt en de week daarboven sluit. Als dit gebeurt, zou Cardano weleens flink aan marktdominantie kunnen winnen. Ik ben benieuwd welke cryptomunten hierbij dominantie zullen inleveren!

De druppel die de emmer kan doen overlopen

Er bevindt zich een cruciaal niveau waar Cardano moeite mee heeft om doorheen te breken: de weerstand rond de 40 cent. Dit prijsniveau heeft in de geschiedenis meerdere keren gediend als zware weerstand of ondersteuning. Doorbreekt de koers dit level, dan een enorme stijging zeker niet uitgesloten.

Een stijging zorgt voor een groei van de marktkapitalisatie, waardoor de dominantie op de markt versterkt wordt. Kortom, die ene weerstanddoorbraak kan leiden tot grote verschuiving en Cardano een aantal plekken omhoog laten schieten in de top 10 grootste cryptomunten.

The post Crypto analyse: kan Cardano (ADA) de top 5 weer bereiken? appeared first on BLOX | Nieuws.