Na een reeks van 5 opeenvolgende wekelijkse groene candles, lijkt het er nu sterk op dat we een week tegemoet gaan die rood zal afsluiten. Een blik op de daggrafiek onthult duidelijke signalen voor een neerwaartse voor Bitcoin. Niet alleen vanwege een patroonvorming, maar ook door de volume-indicator die de recente opwaartse beweging niet lijkt te ondersteunen.

In deze analyse bekijken we de grafiek van Bitcoin en beredeneren we de volgende beweging. Hierbij komen zowel het patroon als de indicator aan bod. Vervolgens nemen we de USDT.d grafiek onder de loep. Hoewel ik hier afgelopen vrijdag al over geschreven heb, is deze grafiek buitengewoon interessant om de koersrichting van Bitcoin te bevestigen.

Tekenen van trenduitputting

De stijging van Bitcoin de afgelopen dagen en weken was indrukwekkend. Echter, zoals altijd komt er aan al het goeds een einde, en dat geldt ook voor de opwaartse beweging van deze cryptomunt. Hoewel prachtige groene candles de trend nog steeds zeer bullish doen lijken, worden er steeds meer tekenen van trenduitputting zichtbaar…

In de eerste plaats zien we duidelijk een hoofd- en schouderspatroon. Hoewel hier nog het een en ander aan kan veranderen, slaagde Bitcoin er gisteren niet in om een candle boven het ‘hoofd’ (37.900 dollar) te sluiten. Vooral wanneer je de 4-uursgrafiek erbij pakt, wordt duidelijk dat de koers dit wel herhaaldelijk heeft geprobeerd. Zolang de koers onder deze lokale top blijft, lijkt het erop dat dit patroon zal uitspelen, wat verre van positief is. Maar we willen bevestiging van deze trendommekeer natuurlijk!

Voor een duidelijk bevestiging, moeten we de volume-indicator raadplegen. Deze indicator geeft het koop- en verkoopvolume weer, wat je kan gebruiken als bevestiging van een trend. Opvallend is dat de koers stijgt, maar het volume afneemt. Dit is niet wenselijk tijdens een opwaartse trend. In zo’n situatie wil je juist dat het volume de trend ondersteunt en dus toeneemt: we hebben een eerste bevestiging van een komende trendommekeer.

Een tweede bevestiging: de USDT.d

Sinds een jaar maak ik gebruik van de USDT-dominantie grafiek om Bitcoin te analyseren. Er zit namelijk een consistente correlatie tussen deze grafiek en de Bitcoin koers. Dit maakt dat als je een analyse loslaat op deze grafiek, dit ook direct iets zegt over een vervolgbeweging van Bitcoin.

Daalt de USDT-dominantie, dan stijgt de Bitcoin koers, en vice versa. Dit is logisch, omdat om een stijging te realiseren er veel USDT omgezet wordt naar Bitcoin, wat resulteert in een stijging van de Bitcoin koers, maar een daling van de stablecoin dominantie.

Deze grafiek vertoont, zoals eerder aangegeven in deze analyse, enkele bullish signalen. Ten eerste zien we de bullish divergentie met de RSI. Terwijl de koers lagere dieptepunten bereikt, vormt de RSI een dubbele bodem, wat wijst op een komende stijging.

Daarnaast is opmerkelijk dat de koers een cruciale ondersteuningslijn heeft verloren en deze nog niet heeft getest, iets wat vaak voorkomt na het verlies van ondersteuning. De vraag is nu of de USDT-dominantie zal stijgen richting de trendlijn. Als dit gebeurt, zou dit ongeveer een stijging van 15% betekenen, wat voor Bitcoin gelijkstaat aan een daling van ongeveer 15%. Dit zou in lijn zijn met het hoofd- en schouderspatroon, de volume-indicator en de bullish divergentie met de RSI op de USDT.d grafiek. Kortom: heel waarschijnlijk.

The post Crypto analyse: is het tijd om je Bitcoin te verkopen? appeared first on BLOX | Nieuws.