Het is alweer een tijdje geleden dat we naar Shiba Inu hebben gekeken. De memecoin faalde om voorbij zijn vorige hoogtepunt te komen, waardoor het risico op een verdere daling groter werd. Hoe staat de munt er nu voor?

Het grote plaatje

We beginnen deze analyse met de wekelijkse grafiek van Shiba Inu. Dit is belangrijk om ver terug te kijken in de koersgeschiedenis. Zo worden de belangrijkste prijslevels duidelijk die van invloed kunnen zijn op de koers. Hieronder zien we deze getekend als een grijze zone, rode lijn en blauwe lijn.

De afgelopen maanden maakte Shiba Inu steeds lagere hoogte- en steeds lagere laagtepunten. De munt zat in een neerwaartse trend, maar zoals je kan zien aan de blauwe boogjes heeft de munt zijn eerste hogere laagtepunt gemaakt. Dit gebeurde nadat de munt op de grote grijze supportzone van ongeveer 0,000006 dollar terecht kwam.

Sindsdien lijkt de munt zich klaar te maken om een opwaartse trend te starten. De munt steeg vanuit dit hogere laagtepunt en deed een poging om voorbij 0,00001140 te komen (de plek van het vorige hoogtepunt). Het zou goed zijn als dit was gebeurd, aangezien we dan een verdere opwaartse trend konden verwachten naar de blauwe lijn. Maar de koers werd hier helaas afgeremd.

Koers op korte termijn

Dit is nog geen reden voor totale paniek, maar dit is niet het beste scenario. Om dit beter toe te lichten pakken we ook even de 4-uurs grafiek erbij. Hier is de rode lijn uit de eerste grafiek te zien, en een nieuwe blauwe lijn. Die laatste is alleen getekend om een kleine trendverandering aan te geven.

Sinds SHIB onder de rode lijn is gedaald, is de munt weer begonnen met het maken van lagere laagtepunten en lagere hoogtepunten. Voor de korte termijn is dit geen prettig vooruitzicht. En in combinatie met de wekelijkse grafiek lijkt de lange termijn verwachting ook in gevaar te komen.

Het enige wat nu voor een kleine opleving kan zorgen, lijkt een hoger hoogtepunt. De koers moet voorbij de blauwe lijn van 0,00001 dollar komen om weer positief te ogen. Dit is ook een psychologische grens omdat het een ‘rond’ getal is.

Helaas kunnen we hier niet op hopen, aangezien er op de korte én lange termijn meer tekens zijn voor een verdere daling. Als er geen enkel positief scenario voordoet, moet SHIB ervoor zorgen dat de neerwaartse trend niet te lang doorgaat, anders kunnen het nog zware weken worden.

The post Crypto analyse: is de Shiba Inu koers in gevaar? appeared first on BLOX | Nieuws.