Bijna hele cryptomarkt onderging een daling afgelopen week. XRP was daarin geen uitzondering. Genoeg reden om te kijken hoe XRP ervoor staat. Wat kunnen we de komende tijd verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

Sluit XRP boven deze zone?

Om te beginnen kijken we naar de wekelijkse grafiek van XRP. Hier zien we de belangrijkste prijslevels van deze munt tot en met 2018. Deze zijn in de onderste grafiek weergegeven als grijze zones. Deze zijn van belang omdat de koers bijna elke keer van richting verandert als het hier aankomt.

Zoals je ziet worden er meteen drie zones duidelijk. Deze zorgden vaak voor ondersteuning of weerstand in de koersgeschiedenis van de munt. Op dit moment zit XRP tussen de middelste en de onderste zone, en het lijkt alsof de koers dit weekend nog boven het middelste prijslevel wilt sluiten.

Als dat gebeurt zou XRP nog een positief koersverloop tegemoet gaan. Het is altijd een goed en sterk teken om te zien dat een munt weer compleet wordt opgekocht. Dit betekent namelijk dat men toch een waarde geeft aan XRP die hoger ligt dan 0,54 dollar.

De ‘verborgen’ support

Toen de munt door deze middelste zone heen zakte, was het nog maar de vraag of XRP niet meteen door zou zakken tot de onderste zone. Het leek even alsof dat mogelijk was, maar gelukkig zat er nog een verborgen support rond die plek. Deze kunnen we minder goed zien op de wekelijkse grafiek, maar wel op de 4-uurs variant. Hier staat elke candle voor 4 uur.

In de afbeelding hierboven is deze aangegeven als groene zone. Zoals je kan zien was deze plek erg belangrijk toen XRP tussen de middelste en onderse grijze zone zat. Het is positief om te zien dat de prijs na deze daling toch weer snel naar boven klimt.

Daarbij is het wel belangrijk dat de middelste zone weer heroverd wordt. Als dit niet gebeurt, zal XRP waarschijnlijk nog wel even in dit speelveld blijven. De wekelijkse candle kan hierbij een goede indicatie geven.

Op dit moment kan het zijn dat mensen hun laatste XRP’s verkopen. De middelste zone dient op dit moment als weerstand, waardoor dit een logische plek is om terug te zakken. Als dat gebeurt, spreken we van een bearisch retest, maar we kunnen nog weinig concluderen totdat de wekelijkse candle sluit.

Houd deze candle – en de grijze zone – daarom goed in de gaten. Deze kunnen op dit moment handvatten geven om XRP zo goed mogelijk te analyseren.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Crypto analyse: hoe staat Ripple (XRP) ervoor na de daling van afgelopen week? appeared first on BLOX | Nieuws.