Shiba Inu heeft net als de rest van de cryptomarkt een bewogen dag achter de rug. Er werd heftig gereageerd op het (fake) nieuws dat er een Spot ETF van Blackrock werd goedgekeurd. Dit heeft interessante bewegingen in de koers met zich mee gebracht, dus laten we naar de grafieken kijken.

Een grote ondersteuning

Om de koers van SHIB het beste te analyseren, pakken we eerst de wekelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 7 dagen. Hier is een gigantisch grijs vlak te zien, en die staat daar niet zonder reden: het is op dit moment de grootste ondersteuning.

Zoals je kan zien is de koers van SHIB hier nog nooit onder geweest, en hopelijk gebeurt dat ook niet. De koers heeft daaronder namelijk geen ondersteuningen meer, waardoor het een compleet nieuwe prijs moet zoeken. Dit kan mee-, maar ook heel erg tegen vallen.

Gelukkig is het niet zo ver, want de koers beweegt zich hier gelukkig nog boven, maar de munt is wel onderweg. Dit is te zien aan de blauwe boogjes in de wekelijkse grafiek, waarmee de neerwaartse trend van de memecoin wordt belicht.

De munt blijft steeds lagere hoogtes en lagere laagtes maken, en het lijkt alsof SHIB nu de beurt is om weer een nieuw laagtepunt te maken. Een goede plek hiervoor zou het laatste boogje zijn met het vraagteken erboven.

Afgewezen na stijging van gisteren

Het is niet alleen de neerwaartse trend waarom de kans aannemelijk is dat SHIB vanuit hier iets verder zakt. Maar om dit andere punt te belichten moeten we ook even kijken naar de dagelijkse grafiek van Shiba Inu. Hier staat elke candle voor 24 uur. Hierdoor kunnen we de koers in iets meer detail zien.

Zoals je kan zien is de munt in midden augustus erg beweeglijk geweest. De munt zalkte van boven de 0,00001 naar 0,00000725 in zeer korte tijd. De munt kon zich vanuit daar weer een beetje herpakken, maar inmiddels is de koers alweer onder dit vorige laagtepunt gezakt.

De koers kreeg na het fake nieuws van gisteren weer een kleine opleving, maar zoals je kan zien in de oranje cirkel, werd de prijs precies afgewezen op dit punt. Dit betekent dat er op dit moment meer mensen zijn zie SHIB willen verkopen dan kopen op 0,0000075 dollar.

Dit in combinatie met de neerwaartse trend op de lange termijn, lijkt erop dat SHIB op zijn minst tot de bovenkant van de grijze zone kan zakken. Deze ligt rond 0,0000063 dollar – 10% onder de huidige koers van Shiba Inu.

Het enige wat de munt op korte termijn even een boost kan geven, is als het die blauwe lijn herpakt. Op de lange termijn zal daar een hoger hoogte- of en hoger laagtepunt voor nodig zijn om een opwaartse trend te starten.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: hierdoor kan Shiba Inu 10% zakken appeared first on BLOX | Nieuws.