Gisteren schoot de Bitcoin koers even boven de 28.000 dollar, maar helaas was dat van korte duur en staat de koers alweer 1000 dollar lager. De correctie heeft alles te maken met een weerstandslijn waar de koers niet doorheen is gekomen. Deze weerstand maakt het Bitcoin sinds de lokale top rond de 31.000 dollar lastig waardoor de koers steeds lagere hoogtepunt maakt.

De daling van Bitcoin

Hieronder zie je de daggrafiek van Bitcoin. Elke candle staat voor één dag. We zien dat de eerder genoemde weerstandslijn duidelijk zichtbaar wordt. De koers bereikt steeds lagere pieken tegen deze lijn. Dit is de afgelopen dagen opnieuw gebeurd en vandaag zien we een extra bevestiging van die afwijzing. Nu is het cruciaal dat de koers een ondersteuning test, om meer kopers aan te trekken.

De groene box kan hier een belangrijke rol in spelen. Zoals je kunt zien, ondervond de koers hier eerder dit jaar weerstand. Maar nadat die weerstand werd doorbroken, veranderde het in een ondersteuningsniveau. Dat is nog steeds het geval, en dat maakt het de eerste belangrijke weerstand waar Bitcoin mee te maken krijgt op de weg naar beneden. Als we deze ondersteuning verliezen, is het volgende prijsniveau voor een bounce de 23.800 dollar.

Waarom kan Bitcoin niet gewoon vanaf hier stijgen?

Het is eigenlijk helemaal niet verrassend dat de koers op dit moment daalt. Dit kan verklaard worden door de omgekeerde correlatie tussen Bitcoin en de sterkte van de dollar. Op dit moment stijgt de dollar sterk, wat betekent dat dit een negatieve invloed heeft op Bitcoin.

Op de onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat de DXY (dollarsterkte) sinds de top bezig is met het vormen van een W-patroon. Dit betekent simpelweg dat we een dubbele bodem gevormd zien worden, gevolgd door een opwaartse beweging richting het oorspronkelijke hoogtepunt. Tijdens deze opwaartse beweging zullen we nog wel te maken krijgen met een weerstand rond de 105.3. Gezien de stijgende trend zal dit ecter niet al te moeilijk worden om hier doorheen te breken.

Het is niet alleen opvallend dat we een bullish W-formatie zien, maar ook dat de koers zich boven de Bull Market Support Band bevindt. Deze indicator geeft aan of de koers zich in een bull- of bearmarkt bevindt. Op dit moment bevindt de koers zich boven deze indicator, wat erop wijst dat er inderdaad een mogelijke nog grotere opwaartse beweging op komst is.

Het effect op de Bitcoin koers

Als de dollar verder stijgt, dan is het meest gunstige scenario dat de koers een hoger dieptepunt bereikt rond de 24.000 dollar. Dit zou aangeven dat de opwaartse trend nog steeds intact is en dat de koers vanaf dat punt kan stijgen. Als dit niet gebeurt en we onder het vorige dieptepunt terechtkomen, dan kan de koers zich wel eens naar prijsniveaus begeven zoals bijvoorbeeld 18.600 dollar. Hoewel dit nog ver weg lijkt, is het zeker mogelijk als de DXY blijft stijgen.

The post Crypto analyse: hierdoor kan Bitcoin dalen naar de 25.000 dollar of zelfs lager appeared first on BLOX | Nieuws.