Bitcoin, de grootste cryptomunt, bereidt zich voor op een volgende opwaartse beweging. Dit positieve vooruitzicht wordt voornamelijk geschetst door het neerwaarts kanaal dat de koers aan het vormen is op de uurgrafiek. Dit patroon heeft een bullish koersdoel, positief dus voor Bitcoin!

Ook de weekgrafiek blijft een optimistisch beeld geven. Bitcoin is nu dan wel aanbeland bij een grote weerstand, maar dat neemt niet weg dat de munt nog steeds boven de Bull Market Support Band wordt verhandeld, en dat betekent simpelweg dat de bullish periode nog niet voorbij is. Wat betekent dit voor de prijsactie de komende weken en welke weerstand moeten we in de gaten houden? Hierover later meer.

Het neerwaarts kanaal met een opwaarts koersdoel

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar een neerwaarts kanaal is een patroon dat vaak naar boven uitbreekt. Het kan worden vergeleken met een bullflag. Dit patroon doet zich voor wanneer een opwaartse beweging tijdelijk lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten vertoont op een lage tijdframe grafiek. Vaak betekent dit dat de koers opzoek is naar meer kopers om vervolgens de trend voort te zetten naar boven.

Dit lijkt zich nu ook af te spelen op de onderstaande grafiek. De koers is momenteel gevangen tussen twee rode lijnen en heeft tot nu toe geen doorbraak laten zien. Hier lijkt binnenkort verandering in te komen.

Zoals duidelijk zichtbaar is, staat de koers op het punt om uit te breken. Er zijn al meerdere pogingen gedaan, maar nu de koers zich boven de steun van de 30.250 dollar bevindt, is de kans op een doorbraak toegenomen. Het niveau van de 31.200 dollar is hierbij van groot belang om in de gaten te houden. Dit is namelijk het koersdoel dat bij dit patroon hoort.

Wordt dit koersdoel gehaald, is het de vraag of de stijging voortgezet wordt of afgebroken. Voor beide scenario’s zijn gegevens te vinden, maar het is belangrijk op te merken dat we op de weekgrafiek momenteel grote weerstand ondervinden.

De belangrijke prijsniveaus op de weekgrafiek

De grafiek hieronder toont duidelijk dat Bitcoin op de weekgrafiek in de buurt van een weerstandsniveau beweegt. Mocht de uitbraak dus uit het patroon lukken, dan is het wel belangrijk om in de gaten te houden dat Bitcoin de week boven de 30.500 dollar sluit. In dat geval hebben we te maken met een bevestigde uitbraak boven de grote weerstand.

Stijgen we naar de 31.200 dollar (koersdoel van patroon), waarna de koers daalt en de week sluit onder de 30.500 dollar, dan kan dit wel eens problemen gaan opleveren …

Bij een verdere daling is het wel essentieel om boven de Bull Market Support Band te blijven. Zoals eerder vermeld, dient deze band als een belangrijke indicator om de trend van Bitcoin te beoordelen. Wanneer de prijs boven deze indicator blijft, kunnen we met een gerust hart stellen dat we ons in een bullish cyclus bevinden. Als de prijs daarentegen onder deze indicator zakt, is dit meestal geen positief teken voor de koers.

The post Crypto analyse: hierdoor kan Bitcoin (BTC) naar 31.200 dollar stijgen appeared first on BLOX | Nieuws.