Shiba Inu staat deze maand al 20% in de plus. De munt brak 10 dagen geleden een belangrijke weerstand, waardoor het vrij spel kreeg om verder te stijgen. Hoelang gaat deze stijging nog duren, en op welke prijs stopt die? Laten we naar de grafieken kijken.


Opgelet! Binance vertrekt op 17 augustus. Neem snel je fondsen op en bewaar al je crypto veilig op 1 plek.


Stap gratis over op BLOX ➜


De belangrijkste ondersteuning

We beginnen deze analyse met de wekelijkse grafiek van SHIB. Hier zien we het grootste gedeelte van de koers met candles die elk voor 7 dagen staan. Zoals je kan zien zijn er ook een aantal dingen in deze grafiek getekend. Ik heb het dan over de grijze zone, de groene zone en de blauwe lijn.

De grijze zone is op dit moment het belangrijkste steunpunt van SHIB. De munt is hier al een paar keer aangekomen, en elke keer weet de koers zich vanaf dit punt te herpakken. Dit is de reden waarom deze zone relevant blijft totdat het geen ondersteuning meer geeft. Gelukkig is deze zone nu erg ver weg van de huidige koers, dus hoeven we ons daar nog geen zorgen over te maken.

Het vorige hoogtepunt

Daarnaast zien we een groene zone, maar daar komen we zometeen op terug. We gaan het eerst even hebben over de blauwe lijn die zijn oorsprong vindt in het vorige hoogtepunt. Dit ligt op een koers van 0,00001575 dollar (grofweg 50% boven de huidige koers van 0,00001018 dollar).

Dit punt is belangrijk aangezien Shiba Inu al voor maanden lang in een neerwaartse trend zit. De koers maakt steeds lagere hoogte- en laagtepunten op de wekelijkse grafiek, waardoor het er op de lange termijn niet zo heel positief uitziet. Dit kan veranderen als SHIB eindelijk een hoger hoogte- óf een hoger laagtepunt maakt.

Dit kan namelijk een begin zijn van een opwaartse trend die de prijs verder kan duwen voorbij het vorige hoogtepunt van 0,00001575 dollar. In dat geval kunnen we iets positiever zijn op de lange termijn.

Korte termijn ziet er goed uit

Terwijl de koers op de lange termijn in een neerwaartse trend zit, hoeft dit niet ook zo te zijn op de korte termijn. Om dit beter te analyseren pakken we kort de 4-uurs grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 4 uur, terwijl we het eindelijk kunnen hebben over de groene zone.

Deze zone is erg belangrijk geweest in de afgelopen weken. Het leek ten eerste heel erg op de koers van Doge voordat het een flinke stijging maakte. Daar had ik het over in deze analyse. Het was daardoor aannemelijk dat dat de koers ook een flinke oppepper kon krijgen. De voorwaarde hiervoor was wel dat SHIB door de zone heen moest breken.

Dit gebeurde en we zien duidelijk resultaat in deze grafiek. De munt brak door de weerstand waar het al weken tegenaan hikte en steeg ongeveer 20%. Sindsdien is de munt stuk gedaald, maar dat ging wel gepaard met een hoger laagtepunt. Vervolgens zien we dat SHIB op dit moment een hoger hoogtepunt maakt.

De opwaartse trend is dus wel al ingezet op de kortere termijn, maar de lange termijn trend laat nog op zich wachten. Dit kan lang duren, aangezien daar een stijging voor nodig is van minimaal 50%. Toch is het goed om deze prijslevels al duidelijk te hebben voordat deze hier aankomt. In de tussentijd kunnen we kijken hoe SHIB op de korte termijn doorgaat met zijn stijging.

Verdien rente op je coins met BLOX crypto staking

Verdien automatisch rente op je coins met BLOX crypto staking! Log direct in (of maak eerst een account aan) en ga naar de menutab ‘Staking’. Schakel staking per coin in of uit wanneer je wilt en bekijk in één oogopslag je (potentiële) opbrengsten. Je gestakete coins worden bij ons niet vastgezet – je kan ze dus gewoon blijven verhandelen. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Crypto analyse: gaat Shiba Inu zijn vorige hoogtepunt doorbreken? appeared first on BLOX | Nieuws.