Sinds zijn daling in midden augustus, lijkt er niet veel beweging meer in XRP te komen. De munt hangt al ongeveer 2 maanden rond hetzelfde level. Maar wie denkt dat dit nog veel langer zou duren, kan het fout hebben. Er zijn namelijk een paar tekenen dat XRP binnenkort door de 0,58 dollar wil breken.

De drie grijze zones

Als we een kijkje nemen naar de wekelijkse grafiek van XRP, waarbij elke candle voor 7 dagen staat, zien we drie prijsniveaus die van invloed zijn op de koers. Bijna elke keer als de prijs van XRP hier aankomt, verandert het van richting. Daarom zijn deze levels goed om alvast helder te hebben.

Op dit moment zit de munt tussen het middelste level (ongeveer 0,58 dollar) en het onderste level (ongeveer 0,30 dollar). Dit is een groot speelveld waar de munt al lange tijd heeft doorgebracht. Zoals je kan zien is de munt hier één keer uitgeschoten, maar dat was maar voor korte tijd. Sindsdien wordt XRP weer verhandeld voor een koers van onder de 0,58 dollar.

Wat kunnen we hieruit opmaken?

Normaal zou dit een heel slecht teken zijn, omdat een verloren ondersteuning vaak een verdere daling veroorzaakt. Maar deze keer lijkt de vork anders in de steel te zitten – althans dat moet nog blijken. De munt zit, ondanks zijn daling onder de 0,58 dollar, nog steeds in een opwaartse trend.

Als je kijkt naar de wekelijkse grafiek, dan zie je dat de koers eigenlijk al sinds begin 2023 omhoog gaat. XRP heeft sindsdien geen enkele keer een lager laagte- of een lager hoogtepunt gemaakt. De koers gaat eigenlijk in een mooie trend naar boven.

Om deze opwaartse beweging door te zetten, moet de munt dus weer terugkomen boven de middelste grijze zone. Dit zal erg positief zijn voor de koers, die daarna in principe verder kan stijgen tot de bovenste grijze zone.

Op korte termijn ook een opwaarts?

Het lijkt alsof de munt al een hoger laagtepunt aan het maken is op de wekelijkse grafiek, maar hoe ziet de koers er op de korte termijn uit? Om die vraag te beantwoorden pakken we ook even kort de 4-uurs grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 4 uur. We zien in deze afbeelding dezelfde grijze zone als in de eerste grafiek.

Ripple is na zijn daling onder de grijze zone meteen opnieuw gestegen naar deze plek. Hier bleken alleen te veel investeerders hun XRP te verkopen, waardoor de koers terug gedrukt werd. Sindsdien gebeurt er niet verrassend veel met de Ripple koers.

Toch is er iets positiefs: er is een kleine opwaartse trend te spotten. De afgelopen candle-body’s (het dikke gedeelte van de candles) maken hier steeds hogere hoogtes en hogere laagtes. Iets wat in lijn is met de trend op de wekelijkse grafiek. Dit kan ervoor zorgen dat de munt op korte termijn weer richting de weerstand gaat van 0,58 dollar.

Het enige wat hiertussen kan komen te staan is een lager laagte- of lager hoogtepunt. Als dat gebeurt is de rest van dit scenario niet meer relevant, omdat er dan een neerwaartse trend wordt ingezet. Maar tot die tijd kunnen we rustig dromen van een Ripple koers die nog ongeveer 10% hoger ligt dan de huidige prijs, mochten er geen rare nieuwtjes binnenkomen.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: gaat Ripple (XRP) een poging wagen om door 0,58 dollar te breken? appeared first on BLOX | Nieuws.