Ethereum zit al maandenlang tussen twee horizontale levels. Voor wie denkt dat dit saai is, moet misschien maar even beter naar de grafiek kijken. In dit speelveld gebeurt er namelijk genoeg interessants! Dus laten we naar de grafieken kijken.

De belangrijkste prijslevels

Om te beginnen gaan we kijken naar deze horizontale levels (grijze zones). Deze zijn het beste te zien op de wekelijkse grafiek, waarbij elke candle voor ééń week staat. Doordat deze candles in deze afbeelding zo ‘groot’ zijn, kunnen we ver terugkijken in het koesverleden, waardoor we het belang kunnen zien van deze grijze zones.

Ze zijn altijd erg belangrijk geweest bij de totstandkoming van de koers. Bijna elke keer als de munt bij zo’n zone aankwam, veranderde het van richting. Het is daardoor aannemelijk dat dit nog een keer gaat gebeuren als Ethereum hier terecht komt. Het is alleen nog niet zo ver.

Er zijn ook andere levels getekend in de grafiek (blauwe lijnen). Deze hebben net zo goed invloed op de prijs, omdat ze voortkomen uit vorige laagtepunten. In andere analyses vertelde ik al dat een candle onder zo’n blauwe lijn een verdere daling kon veroorzaken. Dat bleek ook het geval.

Ethereum sloot maandag voor de eerste keer een candle onder de bovenste blauwe lijn. Dit zorgde voor een verdere daling van ongeveer 5%, maar inmiddels is de koers alweer hersteld. Sterker nog: Ethereum doet een poging om de blauwe lijn te heroveren.

Fake-out?

Dit is minder goed te zien op de wekelijkse grafiek, dus we nemen ook een korte blik op de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle voor 4 uur, waardoor we de afgelopen bewegingen in meer detail kunnen zien.

Na de candle van maandag daalde de munt naar ongeveer 1530 dollar, maar inmiddels is de koers weer terug. Het is mooi om te zien dat Ether een poging doet om hier bovenop te komen, wan het alternatief is niet erg positief.

Doordat ETH door de blauwe lijn is gezakt, heeft het een lager laagtepunt gemaakt. Dit wordt meestal opgevolgd door een lager hoogtepunt waamee een neerwaartse trend wordt ingezet. Maar nu er al op zo’n korte termijn al kracht wordt getoond, kan dit wel eens anders verlopen.

Het is namelijk erg positief als een munt zo’n level herpakt. Dan kan de vorige beweging namelijk beschouwd worden als een ‘fake-out’, waarbij de originele trendregels nog steeds gelden.

Toch is het een feit dat Ethereum onder het vorige laagtepunt is gekomen, waardoor we goed deze candles in de gaten moeten houden. Pas als een wekelijkse candle boven deze blauwe lijn sluit, is het gevaar (voor nu) geweken.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: gaat Ethereum dit level heroveren? appeared first on BLOX | Nieuws.