Cardano staat op dit moment op een cruciaal prijsniveau. Het test namelijk opnieuw de ondersteuning van de 0.305 dollar en als deze steun verloren gaat, kan de koers weer in de neerwaartse trend belanden en de bodem een stuk lager vormen. Op dit moment kunnen we voorzichtig optimistisch blijven, omdat de koers nog steeds boven de 30 cent verhandeld wordt. De dagsluiting vandaag zal echter zeer belangrijk zijn. Welke richting kiest de koers?

Ook de ADA/BTC-valuatie staat er opvallend bij. Tot op heden is hier niet veel aan de hand, nu we een mooie stijging zien vanaf de trendlijn. Blijven we boven deze lijn, dan zal Cardano de komende maanden beter presteren dan Bitcoin. Bij het verlies van deze lijn, zijn we verder van huis en kan een ADA/BTC-valuatie van 400 sats realiteit worden. Dit zou betekenen dat Cardano nog zo’n 60% zou dalen ten opzichte van Bitcoin.

De koersrichting van Cardano

Zoals je op de onderstaande grafiek duidelijk kunt zien, staat de Cardano koers er op dit moment onbeslist bij. We bewegen zijwaarts tussen een grote weerstand en een giga-ondersteuning en dat betekent dat zolang we hier zijwaarts tussen bewegen, er geen duidelijke richting gekozen is.

Bij het sluiten van een dagcandle boven de weerstandslijn, heeft Cardano te maken met een bullish bevestiging en kan de koers weer richting de 40 en 50 cent bewegen. Een dagsluiting onder de steun van de 0.305 dollar is zeer negatief. In dat geval ben ik ervan overtuigd dat de koers de bodem opnieuw gaat opzoeken en eventueel zelfs een lager dieptepunt maakt. Dagsluitingen gaan dus de trend bepalen.

Vandaag komt de de koers super dichtbij een kantelpunt en test opnieuw de steun van de 0.305. Het is van zeer groot belang dat de koers de dag boven dit niveau blijft sluiten. Want een sluiting hieronder, mits het geen fake-out is, kan een bearish trend inluiden. Uiteraard zijn de prestaties van Cardano deels afhankelijk van de Bitcoin trend.

De Bitcoin trend is belangrijk, maar zegt niet alles …

Het is wel duidelijk dat er een correlatie zit tussen Bitcoin en altcoins. Over het algemeen volgen de altcoins vaak de trend van Bitcoin, hoewel dit niet procentueel het geval is. Zoals je hieronder op de ADA/BTC-grafiek wel ziet, is de waardering flink gedaald. Dit betekent dat Cardano een stuk slechter heeft gepresteerd dan Bitcoin, aangezien je steeds minder Bitcoin nodig hebt om dezelfde hoeveelheid ADA’s te kopen.

Nu bevindt deze valuatie zich op de zwarte trendlijn. De weeksluiting is belangrijk bij het behoud van deze lijn als steun. Blijven we hierboven, dan kan er momentum opgebouwd worden om eens flink te stijgen. Een candle onder de zwarte lijn, kan de koers richting de groene box drijven. Voor de dollarkoers van Cardano betekent dit een slechtere prestatie dan Bitcoin. In een bearish trend is dit een hardere daling, en in een bullish trend een kleinere stijging.

The post Crypto analyse: gaat Cardano (ADA) naar de 17 of 40 cent? Dagsluiting is bepalend appeared first on BLOX | Nieuws.