Bitcoin zal deze week waarschijnlijk niet meer groen afsluiten. De marktleider markeert op het moment van schrijven een daling van 3,7% sinds maandag, maar wordt de volgende week wel weer groen? Het lijkt namelijk alsof Bitcoin vanuit dit punt weer omhoog wil. Laten we naar de grafieken kijken.

Belangrijkste prijslevels

Om te beginnen gaan we kijken naar de wekelijkse grafiek van Bitcoin. Hier zijn alle belangrijke weerstands- en supportlevels te vinden omdat we ver terug kunnen kijken in de koers. Het is goed om deze helder te hebben alvorens de koers te analyseren. Het gebeurt namelijk vaker dat een oud koerslevel voor weerstand of ondersteuning zorgt.

De belangrijkste levels in de afbeelding hierboven zijn de grijze zone (ongeveer 30.500 dollar) en de zwarte lijn op 25.000 dollar. De koers van Bitcoin beweegt hier op dit moment middenin, en wordt al een tijdje heen en weer gestuurd tussen deze walletjes. Er zijn nog steeds te veel verkopers bij de weerstand van 30.500 dollar om Bitcoin verder te laten stijgen, maar genoeg kopers om de munt boven 25.000 dollar te houden.

Gaan we vanuit hier omhoog?

Het is dan ook aannemelijk dat Bitcoin hier niet op zeer korte termijn uit zal breken, maar het kan wel voorkomen dat de munt vanuit hier een beginnetje maakt. De munt is namelijk bezig om een opwaartse trend te starten op de korte termijn. Dit is niet zo goed te zien op de wekelijkse grafiek, en daarom pakken we ook even de 4-uurs grafiek erbij.

In deze afbeelding zien we, naast de grijze zone, ook een blauwe lijn en lichtblauwe boogjes. Om te beginnen met de blauwe lijn: dit is de plek van het vorige hoogtepunt wat in deze grafiek werd gemaakt. Het lukte Bitcoin niet om hier boven te komen, waardoor de munt de daling inzette.

Inmiddels is die daling een beetje afgeremd en lijkt de koers vanuit hier een hoger laagtepunt te maken. Dit is aangegeven met de lichtblauwe boogjes. De munt zit in een opwaartse trend, en als BTC hier een hoger laagtepunt maakt, is de kans zeer waarschijnlijk dat dit opgevolgd wordt door een hoger hoogtepunt.

In dat geval komt de munt dus voorbij de 28.600 dollar, waar het laatst niet doorheen kwam. Met een beetje gelukt komt BTC daarmee zelfs tot aan de grijze zone, waar de munt wel veel weerstand kan ondervinden. Al met al ziet het er positief uit, maar onder één voorwaarde: de opwaartse trend mag niet gebroken worden.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: gaat Bitcoin vanuit hier weer omhoog naar 28.600 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.