Bitcoin wist maandag bijna 10% te stijgen, alvorens terug te zakken naar 28.100 dollar. Dit is de plek die we in onze vorige analyse behandeld hadden als weerstand, maar sinds de stijging van maandag wordt BTC boven deze lijn verhandeld. Is dit een goed teken of gaan Bitcoin vanuit hier naar beneden? Laten we naar de grafieken kijken.

Waar moeten we op letten?

Om te beginnen pakken we de wekelijkse grafiek erbij. Hier zien we de wekelijkse candles die elk voor 7 dagen staan. We gebruiken deze candles zodat we ver terug kunnen kijken in het koersverleden. Er zijn namelijk vaker oude prijslevels die tot op de dag van vandaag nog bruikbaar zijn.

Dat komt omdat hier nog orders klaarstaan uit het verleden, en men koopt graag in (of verkoopt graag) bij oude hoogte- of laagtepunten. Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat deze levels vaak voor een koersverandering hebben gezorgd.

De prijslevels in de grafiek hierboven zijn de grijze zone (een weerstand bij ongeveer 30.500 dollar) en drie lijnen. Van die laatste is alleen de blauwe lijn rond 28.100 dollar relevant. Hier komen we zo meteen op terug.

De grijze zone is op dit moment het grootste weerstandspunt. Hier hikte de koers tegenaan tijdens de stijging van maandag. Helaas bleek deze plek, die ik omschreef in deze analyse, inderdaad te sterk om doorheen te breken.

Blauwe lijn biedt ondersteuning

Sindsdien is de munt weer iets gedaald en lijkt het ondersteuning te vinden bij de blauwe lijn (28.100 dollar). Dit is het punt wat aan het begin van de week nog voor weerstand zorgde.

Dit is alleen minder goed te zien op de wekelijkste grafiek, dus om dit iets beter te analyseren, pakken we ook even kort de dagelijkse grafiek erbij.

Het is positief om te zien dat Bitcoin hier op dit moment boven verhandeld wordt en ondersteuning vindt. Als de munt sterk blijft, is de weg naar de grijze zone vrij. Er is namelijk geen sterkte weerstand meer hiertussen. De vraag is alleen, kan Bitcoin hier ook doorheen breken?

Dit is een vraag die tijd alleen kan beantwoorden, maar het is in ieder geval belangrijk dat de munt hogere hoogte- en hogere laagtepunten blijft maken. Als de munt door de blauwe lijn zakt, dan kunnen we een daling zien tot de zwarte lijn op 25.000 dollar, maar hopelijk blijft de munt sterk boven 28.100 dollar.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: gaat Bitcoin nog een poging wagen om door 30.500 te breken? appeared first on BLOX | Nieuws.