De afgelopen weken is Bitcoin met een heuse opmars bezig. De munt breekt weerstand na weerstand, en lijkt onderweg te zijn naar de volgende op 37.400 dollar. Kan Bitcoin hier doorheen breken, of gaan we nog een afwijzing zien op dit level? Laten we naar de grafieken kijken.

De belangrijkste prijslevels

Nadat de munt een weerstand brak bij 30.500 dollar (grijze zone), steeg Bitcoin door naar een nieuw weerstandslevel van 35.000 dollar. Om dit te bekijken pakken we de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur.

Zoals je ziet bleef de koers tegen de weerstand van 35.000 dollar aanhikken, eerst zonder succes. Deze plek kan je in de grafiek hierboven zien als de blauwe lijn. De munt maakte steeds hogere laagtepunten totdat de orders rond 35.000 dollar gevuld waren.

Dit gaf de munt genoeg kracht om door te stijgen naar het volgende weerstandslevel: de gele lijn op 37.400 dollar. In de vorige analyses gaf ik al aan dat de doorbraak van 35.000 dollar een impuls kon geven om richting 37.400 dollar te stijgen. Hier komt Bitcoin tot nu toe nog niet doorheen.

Gaat BTC hier doorheen?

De reden dat de koers hier stopt, is omdat de munt vanuit deze plek zeer rap daalde in mei 2022. Hierdoor bleven er mogelijk een paar verkooporders achter, en andere investeerders kunnen dit zien als een mooie plek om wat winst te pakken. Om de munt verder te analyseren, pakken we er ook even kort de 4-uurs grafiek erbij. Hier zien we de afgelopen prijsactie in meer detail.

Zoals we inmiddels weten heeft de koers hier weerstand gehad, maar inmiddels lijkt BTC weer een poging te gaan doen om door deze gele lijn te breken. En mocht dat gebeuren, dan kunnen we meer positieve prijsactie verwachten. De rest van de markt zal dan waarschijnlijk ook positief blijven.

Toch is het het belangrijk om nog één ding te vermelden. Toen Bitcoin hier de eerste keer werd afgewezen, hadden altcoins het erg moeilijk. Bij de daling vanuit 37.400 dollar daalden sommige alts met tientallen procenten. Let daarom goed op als Bitcoin hier nog eens wordt afgewezen.

The post Crypto analyse: gaat Bitcoin eindelijk door 37.400 dollar breken? appeared first on BLOX | Nieuws.