Bitcoin heeft inmiddels een paar groene weken achter de rug. De munt is in de afgelopen 4 weken gestegen van 26.000 dollar naar een koers van bijna 38.000 dollar, waar het een weerstand tegenkwam. Gaat Bitcoin hier deze week doorheen breken? Laten we naar de grafieken kijken.

De wekelijkse grafiek

Om te beginnen pakken we kort even de wekelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we ver terug kunnen kijken in het koersverleden. Op die manier worden er vier prijslevels weergegeven die erg belangrijk zijn.

De zwarte lijn rond 25.000 dollar fungeerde als ondersteuning om door de grijze zone te stijgen. Die zone ligt rond 30.500 dollar, en kan zomaar weer eens een support worden als de koers van BTC hier ooit terugkomt. Inmiddels zit de koers hier al ver boven, maar het is goed om dit level in de gaten te houden.

Nog meer weerstanden gebroken

Toen BTC vanuit hier naar boven knalde, wist de munt zo ver te komen als 35.000 dollar (blauwe lijn). Hier ervaarde de munt korte weerstand, en om dat beter te analyseren, pakken we ook even de 4-uurs grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 4 uur.

Zoals we hier kunnen zien, lukte het eerst niet om fatsoenlijk door de blauwe lijn heen te komen, maar gelukkig maakte te koers wel hogere laagtepunten onder deze weerstand. Dit wees erop dat de munt steeds hoger werd opgekocht door investeerders.

Inmiddels is Bitcoin – zoals te zien, door de blauwe lijn heen geknald en is het aangekomen bij de gele lijn (37.500 dollar). Deze lijn vindt zijn oorsprong in het verleden, waarbij de koers van BTC met een rap tempo naar beneden is gegaan. Dit soort plekken kunnen vaak omslaan in weerstanden als de koers hier terugkomt, zoals nu.

Door de 37.500 dollar heen?

Als laatste pakken we er ook nog even de 1-uurs grafiek erbij, zodat we dit in in iets meer detail kunnen zien. De koers van Bitcoin kwam door de gele lijn, maar alleen op de 1-uurs grafiek. Zoals je in de tweede grafiek ziet, is de candle van de 4-uurs grafiek daar niet boven gesloten.

Bitcoin ervaart dus zeker wel weerstand bij dit level, en het is belangrijk om daar doorheen te breken om verder te stijgen. Als er een candle boven dit prijslevel sluit – bijvoorbeeld op de 4-uurs of dagelijkse grafiek – is de kant het grootste dat Bitcoin verder omhoog stijgt.

Toch is het goed om te beseffen dat dit level ook gebruikt wordt voor veel investeerders om winst te pakken. De koers kan daardoor een tweede keer afgewezen worden als het hier aankomt. Houdt de grafieken en deze lijnen daarom nauw in de gaten.

The post Crypto analyse: gaat Bitcoin deze week proberen om hier doorheen te breken? appeared first on BLOX | Nieuws.