ETH doet het fantastisch in de afgelopen weken. De nummer twee van de cryptomarkt wist onlangs boven een zijwaartse beweging uit te komen, waarna het zich afzette op een vorige hoogtepunt. Dit alles wijst erop dat we binnenkort wellicht een koers van 2.100 dollar kunnen zien. Laten we naar de grafieken kijken.

Onderweg naar 2.100 dollar?

We beginnen deze analyse met de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 7 dagen, en zo kunnen we ver terug kijken in het verleden. Dit is belangrijk om de belangrijkste prijslevels te analyseren, in dit geval de grijze zones van ongeveer 900 en 2.100 dollar.

Deze zones stammen uit het verleden, maar zijn tot op de dag van vandaag nog relevant als steun- en weerstandspunten. Als de koers bij deze prijzen aankomt, is het waarschijnlijk dat de munt een omslag zal maken aangezien dit vaak gebeurt. Dit komt bijvoorbeeld omdat er nog oude koop- of verkooporders klaarstaan, of omdat andere investeerders ook op deze levels letten.

Boven 1745 dollar gestegen

Nu we weten waar deze zones liggen, kunnen we inzoomen op de dagelijkse grafiek (elke candle 24 uur). Hier gaan we de blauwe lijnen behandelen van 1550 en 1745 dollar, de plekken waar Ethereum al weken tussenin bewoog. Elke keer als de koers bij een van deze lijnen kwam, veranderde de munt van richting – tót vorige week maandag.

Op die dag zagen we Ethereum voor het eerst sinds lange tijd boven de 1745 dollar. Dit is positief aangezien hiermee het vorige hoogtepunt overschreden is. En sterker nog: de munt zet zich af op dit hoogtepunt. Dit betekent dat kopers nu kooporders zetten op de plek die voorheen als weerstand diende. Dit is een zeer positief teken.

Zetje gekregen, nu niet terugvallen

Dit betekent namelijk dat de kans groter is dat de munt richting de grijze zone van 2.100 dollar zal bewegen. Dit laat alleen al een tijdje op zich wachten. Hieronder zien we de 4-uurs grafiek waarop de afgelopen bewegingen van ETH beter te zien zijn.

Hier zien we goed hoe sterk de munt reageerde op de bovenste blauwe lijn, maar een verdere beweging omhoog gaat traag. Zolang de munt niet terugvalt in het zijwaartse kader (tussen 1550 en 1745 dollar) is er niks aan de hand. De verwachting is dan dat ETH verder zal stijgen naar 2.100 dollar. Maar mocht de munt toch onder de 1745 dollar vallen, dan kan het zijn dat de munt weer een tijdje in deze zijwaartse beweging zal blijven hangen.

The post Crypto analyse: Ethereum zet zich af op vorig hoogtepunt, koers richting 2.100 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.