Ethereum heeft zich afgelopen weekend sterk gehouden. Hierdoor zagen we in het begin van de week een prachtige stijging. Inmiddels is de koers weer wat teruggezakt, maar het lijkt erop alsof de munt zich klaarmaakt om naar 1745 dollar te stijgen. Laten we naar de grafieken kijken.

De belangrijkste prijsniveaus

Om te beginnen gaan we kijken naar de belangrijkste prijslevels van Ethereum. Daarvoor pakken we de wekelijkse grafiek erbij, waar elke candle voor 7 dagen staat. Hierdoor kunnen we ver terug kijken in de koers.

In de afbeelding hierboven zijn er twee grijze zones en twee blauwe lijnen getekend. De grijze zones zitten rond de koersen van 900 dollar en 2100 dollar, wat een groot verschil is. Maar zoals je kan zien zijn dit twee plekken waarop de koers in het verleden sterk op reageerde.

Het is daarom goed om deze levels helder te hebben alvorens verder te analyseren. Dit zijn namelijk plekken waar kopers en verkopers graag orders neerzetten, omdat het verleden uitwijst dat de koers hier een omslag kan maken.

ETH klimt omhoog vanuit support

Daarnaast zien we dus de twee blauwe lijnen die zijn oorsprong in twee afgelopen hoogte- en laagtepunten. Helaas is dit niet zo goed te zien op de wekelijkse grafiek. Maar als we de grafiek veranderen naar de 4-uurs grafiek, waarbij elke candle voor 4 uur staat, wordt dit al wat duidelijker.

In de analyse van het afgelopen weekend vertelde ik het belang van Ethereum om boven zijn huidige support te blijven. Ik heb het dan over de onderste lijn van 1550 dollar. Het scheelde niet veel, maar de kopers zorgden ervoor dat Ethereum niet onder zijn vorige laagtepunt zakte. Hierdoor zagen we in het begin van de week een mooie stijging.

Inmiddels heeft de koers ook een hoger laagtepunt gemaakt. Dit zeer is positief, aangezien het vaak wordt opgevolgd door een hoger hoogtepunt. In het geval van Ethereum kan dat ervoor zorgen dat de koers voorbij 1640 dollar komt; de plek van het vorige hoogtepunt.

Als dat lukt lijkt de eerstvolgende weerstand de bovenste blauwe lijn op 1745 dollar. Dit zou een erg mooi vervolg zijn van de koers die zijwaarts tussen de blauwe lijnen beweegt. Mocht dit scenario uitkomen dan zal er naar verwachting wel weerstand plaatsvinden bij 1745 dollar, maar in dat geval is de koers wel al bijna 9% extra gestegen.

The post Crypto analyse: Ethereum onderweg naar 1745 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.