Afgelopen week maakten we nog een analyse, waarbij we vertelden dat Ethereum onder een vorig laagtepunt was gezakt. Dit is normaal geen goed teken, aangezien hiermee een neerwaartse trend wordt ingezet. Het is dan ook een grote verrassing dat Ethereum nu weer boven dit punt is gestegen. Laten we naar de grafieken kijken.

Opwaartse trend gebroken

Om te beginnen pakken we de wekelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 7 dagen, zodat we goed de belangrijkste prijslevels kunnen zien. In de onderstaande grafiek zijn dit de grijze zones en de blauwe lijnen.

De grijze zones zijn prijsniveaus die vaak van invloed waren op de koers van ETH. Zoals je kan zien veranderde de prijs bijna elke keer van richting als Ether hier aankwam. Daarnaast zien we de blauwe lijnen, die hun oorsprong vinden in de vorige laagtepunten.

Deze laagtepunten zijn belangrijk, aangezien ze een opwaartse trend markeerden. Elk nieuw laagtepunt kwam weer boven een vorig laagtepunt. Alleen is dit een aantal dagen terug veranderd. Ethereum brak toen voor het eerst sinds lange tijd zijn opwaartse trend.

Vorig laagtepunt herpakt

Om dit beter te analyseren pakken we kort de 4-uurs grafiek erbij. Hier zien we de Ether koers waarbij elke candle voor 4 uur staat. Zoals je kan zien is hier ook de bovenste blauwe lijn aanwezig uit de eerste grafiek.

Het is duidelijk dat deze lijn al een tijdje gebroken is en niet meer voor support zorgt. Maar zoals je kan zien aan de 4-uurs candle die vandaag gesloten is, komt Ethereum net weer boven dit punt uit. De vraag die dit oproept: zijn we onderweg naar een lager hoogtepunt (negatief), of herpakt Ether hier zijn vorige laagtepunt (positief).

Deze scenario’s zijn helaas beide mogelijk, maar het negatieve scenario is iets waarschijnlijker. Pas als Ethereum ook een dagelijkse of een wekelijkse candle boven deze lijn zal sluiten, krijgt het positieve scenario meer kans. We moeten namelijk niet vergeten dat de koers éérst voorbij het vorige laagtepunt is gekomen.

Stel dat Ether vanuit hier wel naar boven gaat, dan is de grijze zone de eerstvolgende weerstand. Helaas blijft het negatieve scenario aannemelijker, met als target de middelste blauwe lijn. Dat komt omdat Ether al eerder terug boven deze lijn kwam, maar dan zonder succes. Wellicht is het deze keer anders.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: Ethereum maakt onverwachte stijging door weerstand appeared first on BLOX | Nieuws.