Zoals we al vermeldden in vorige analyses, was het aannemelijk dat Ethereum terug zou zakken naar een koers van ongeveer 2.100 dollar. Dit scenario werd precies uitgespeeld met de mini-dip van twee dagen geleden. Sindsdien is de munt begonnen met een stijging, dus laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat ETH ervoor?

Om te beginnen gaan we kijken naar de wekelijkse grafiek van Ethereum. Hier staat elke candle voor één week, waardoor we ver terug kunnen kijken in het koersverleden. Deze grafiek is vooral belangrijk om even kort de twee belangrijkste zones toe te lichten.

Ik heb het dan over de zone bij 900 dollar – die we nu kunnen laten voor wat het is – en de zone van ongeveer 2100 dollar. Die laatste zone is erg belangrijk. Zoals je kan zien is deze zone vaker van invloed geweest bij de totstandkoming van de koers. Bijna elke keer als de prijs hier aankwam veranderde de koers van richting.

Kooporders in groene zone gevuld

ETH had het vaker dit jaar moeilijk om hier doorheen te komen, maar onlangs is dit toch gelukt. Meestal zien we hierna dat de koers terugvalt naar het level wat voorheen als weerstand diende. En het was daarom niet gek als dit ook bij Ethereum het geval was. Om dit beter te analyseren pakken we er kort de dagelijkse grafiek bij (elke candle 24 uur).

Hier zien we naast de grijze ook een groene zone. Dit was een klein prijslevel dat gevormd werd in de grotere grijze zone. Zoals ik vermeldde in de vorige Ethereum analyse was dit een logische plek om in te dippen. De koers was hier nog niet teruggeweest, en ondanks dat ETH zich wel afzette van de grijze zone, is het niet slecht om te zien dat de munt meer kooporders vulde rond deze plek.

Wat kunnen we verwachten?

Dit laatste kunnen we het allerbeste zien op de 4-uurs grafiek, dus die pakken we er ook even kort bij. De orders in de groene zone werden gevuld, waarna de koers eigenlijk direct omhoog bewoog. Tot nu toe was dit dus een uitstekend koopmoment. De vraag is alleen: waar gaat ETH nu heen?

Om niet verder omlaag te bewegen, is het belangrijk dat Ethereum boven deze groene zone blijft. De munt kan nog wat verder zakken in de grijze zone zonder ‘negatief’ te worden, maar dat zien we liever niet gebeuren.

Het beste scenario is namelijk als Ethereum met deze push voorbij een vorig hoogtepunt komt. De munt maakt namelijk al een tijdje lagere hoogtepunten, en een break van deze hoogtes kan voor een verdere beweging omhoog zorgen. Als dit wordt opgevolgd door een hoger laagtepunt is het al helemaal feest, want dit kan een indicatie zijn dat de trend omhoog vervolgd wordt.

The post Crypto analyse: Ethereum koers zet zich af op 2.100 dollar, vervolgt weg naar boven appeared first on BLOX | Nieuws.