Vandaag lijkt een spannende dag te worden voor Ethereum. De munt hangt net onder een support die de afgelopen dagen cruciaal was om niet verder te zakken. Komt ETH hier bovenop, of gaan we binnenkort een koers zien van 1370 dollar? Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat ETH ervoor?

We beginnen deze analyse met de wekelijkse grafiek van Ethereum, waar elke candle 7 dagen duurt. Hierdoor worden de belangrijkste prijslevels van deze munt helder en kunnen we kijken hoe de munt ervoor staat.

Zoals je kan zien heeft Ethereum twee duidelijke prijslevels gemaakt rond de 900 dollar en de 2.100 dollar. Deze zijn in de grafiek hierboven weergegeven als grijze zones. Deze waren vaak van invloed op de koers van de munt, die hier op dit moment middenin zit.

Daarnaast zijn er in de afbeelding hierboven blauwe lijnen getrokken. Deze vinden hun oorsprong bij de afgelopen laagtepunten. Het is niet gek als je denkt: waarom zou je deze uitlichten? Dat heeft namelijk een reden.

Ondanks dat Ethereum tussen twee horizontale levels gevangen zit. Het gebied tussen 900 en 2.100 dollar is gigantisch, en er kan zich dus vanalles voordoen tussen deze grenzen. Een voorbeeld hiervan is de opwaartse trend waar ETH nu inzit. De koers maakt steeds hogere laagtepunten, en als deze doorzetten, kan de bovenste grijze zone gebroken worden.

Blijft de opwaartse trend intact?

Om dit opwaartse momentum te behouden, mag er dus geen enkele candle onder deze blauwe lijnen sluiten. Als dat wel gebeurt kan er een daling ontstaan die daalt tot het volgende laagtepunt. Om dit beter te analyseren, pakken we ook kort de dagelijkse grafiek van Ethereum erbij.

In de afbeelding hieronder zien we dezelfde levels als in de eerste grafiek, maar met meer detail. Elke candle duurt hier maar 24 uur, waardoor kleinere bewegingen duidelijker worden. Zoals je kan zien heeft Ethereum het op dit moment moeilijk rond de koers van het vorige laagtepunt.

Ethereum zit hier op dit moment zelfs onder. Zoals ik net al benoemde, kan het sluiten van een candle hieronder zorgen voor een neerwaartse beweging. Het is daarom belangrijk dat de munt zich hier sterk houdt, omdat het anders kan dalen tot het vorige laagtepunt van 1370 dollar. In het alternatieve scenario kan de munt door naar de 2.100 dollar.

Helaas oogt de munt niet heel sterk, met al 4 dagelijkse candles die onder dit level daalden. Het lijkt een van de laatste pogingen om de opwaartse trend intact te houden.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: Ethereum heeft het moeilijk met 1.600 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.