De nummer twee van de cryptomarkt zit, net als veel andere munten, in een positieve opwaartse beweging. Sinds het begin van 2023 schoot nagenoeg de hele markt omhoog. De vraag is alleen: hoelang gaat dit nog door? Laten we naar de grafieken kijken.

Hier kan veel weerstand plaatsvinden

We beginnen de analyse met een wekelijkse grafiek van Ethereum, waarbij elke candle voor 7 dagen staat. Daarin worden meteen twee prijslevels duidelijk waar de munt vaker op reageerde. Deze zitten rond de koersen van 900 en 2100 dollar.

Dit is het speelveld waar Ethereum sinds de tweede helft van 2022 in zit. Daarbinnen is veel prijsactie geweest, maar ETH bleef tot nu toe netjes binnen de lijntjes. De koers zit op dit moment zeer dicht tegen de bovenste grijze zone, waar het een paar weken terug weerstand ondervond.

Het is daarom duidelijk dat veel mensen graag hun ETH willen verkopen rond een koers van 2100 dollar, en dat is ook niet zo gek. investeerders die in januari zijn ingestapt, zien hun portfolio bijna verdubbelen ten opzichte van hun instapmoment.

Daarnaast zijn er – zeer waarschijnlijk – ook nog veel openstaande orders van verkopers die net niet gevuld werden in april. Het is daarom niet gek als deze aangeraakt worden om vervolgens verder naar beneden te gaan.

De opwaartse beweging

Toch is er een lichtpuntje: Ethereum maakt al sinds het begin van dit jaar hogere hoogte- en hogere laagtepunten (aangegeven met de blauwe boogjes). Dit betekent dat ETH in een opwaartse trend zit, en deze worden normaliter pas gebroken wanneer er lagere prijspunten worden gehaald.

Zoals je kan zien in de (dagelijkse) grafiek hierboven, waar elke candle voor 24 uur staat, heeft Ethereum net een nieuw hoger laagtepunt gemaakt. In een opwaartse beweging is het logisch dat ETH vanuit hier boven het vorige hoogtepunt zal bewegen.

Dit zal dan wel betekenen dat ETH voorbij de weerstand van 2100 dollar moet komen. Als de munt hier bovenuit kan stijgen, zal die opwaartse kracht waarschijnlijk doorzetten. In dat geval zijn alle verkooporders rond die cruciale koers gevuld en kunnen we verder omhoog kijken.

Het is daarom belangrijk om af te wachten wat Ethereum bij deze grijze zone zal doen. Want zoals ik al eerder aangaf: als de munt ook maar één lager laagtepunt of lager hoogtepunt maakt, kan dit de start zijn van een langere neerwaartse beweging.

The post Crypto analyse: Ethereum (ETH) zit al 8 maanden in een opwaartse trend appeared first on BLOX | Nieuws.