Ethereum heeft geen goede dag achter de rug. Dit geldt voor een groot gedeelte van de cryptomarkt, maar Ether verloor met de daling van gisteren een erg belangrijke support. Er bestaat hierdoor de kans dat we binnenkort een koers van 1300 dollar zullen zien. Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat ETH ervoor?

Om te beginnen gaan we kijken naar de wekelijkse grafiek, waarbij elke candle voor 7 dagen staat. Hierdoor kunnen we ver terugkijken in het koersverleden en de belangrijkste prijslevels eruit filteren. Zoals je kan zien zijn er hier twee grijze zones en 3 blauwe lijnen getekend.

De grijze zones zijn prijspunten die in het verleden van dusdanig van invloed waren op de koers, dat ze nog steeds relevant zijn. Ethereum zit hier nu precies middenin, maar het is te verwachten dat de munt weerstand bij de bovenste zone en ondersteuning bij de onderste zone kan vinden.

Deze prijzen zitten alleen erg ver van de huidige koers verwijderd. Daarom is het nog niet heel relevant om dit verder te analyseren totdat Ethereum hier dichterbij komt. Toch is het goed om deze levels altijd in gedachte te houden voor de toekomst.

Daling ingezet

Dan komen we bij de blauwe lijnen. Dit zijn prijsniveaus die zijn oorsprong vinden in vorige laagtepunten. En om dat wat helderder te maken, pakken we ook even de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur, waardoor we de daling van gisteren perfect kunnen zien.

De laagtepunten werden deze steeds hoger, waardoor Ethereum in een opwaartse trend zat. De munt is heel even onder de bovenste blauwe lijn gezakt, maar herpakte zich.

Helaas is dit gisteren weer ongedaan gemaakt, waardoor deze ondersteuning op dit moment weer verloren is. Dit is geen positief teken aangezien Ethereum heeft gefaald om een hoger laagtepunt te maken. Hierdoor is het minder aannemelijk dat we vanuit hier weer richting de bovenste grijze zone zullen bewegen.

Het is logischer als de munt nu een vorige laagte op gaat zoeken, en dat is in dit geval de blauwe lijn op ongeveer 1340 dollar. ETH had al gefaald om een hoger hoogtepunt te maken dan de piek in april. Nu het vorige laagtepunt ook gepasseerd is, ziet de munt er niet meer erg sterk uit. Om vanuit hier weer positief te worden, zou ik graag zien dat Ethereum weer in een opwaartse trend terecht komt. Dat kan alleen nog best gaan duren.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: Ethereum duikt onder 1600 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.