De Ethereum koers wordt van hot naar her gestuurd. De nummer twee van de markt heeft al meerdere keren support gevonden op 2100 dollar, maar wordt elke keer afgewezen bij 2400 dollar. Welke koers wordt als eerste doorbroken? Laten we naar de grafieken kijken.

Het grote plaatje

We beginnen deze analyse met de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur, waardoor we een goed beeld krijgen van de koersbewegingen in de afgelopen dagen. Daar zien we een grote grijze zone, een groene zone en een rode lijn.

De grijze zone (rond 2100 dollar) is een plek waar Ethereum in het afgelopen jaar vaak weerstand ondervond. Na meerdere maanden te proberen, kon ETH in oktober eindelijk door deze zone breken. Hierdoor steeg de koers verder naar 2400 dollar; een plek waar vervolgens een nieuwe weerstand werd gemaakt (rode lijn).

De koers kwam vervolgens terug in de groene zone. Deze was door zijn grote weerstand ook belangrijk in de afgelopen maanden. Het was daarom goed om te zien dat ETH vanuit hier werd opgekocht. Daarna steeg de munt vervolgens weer naar de rode lijn, en lijkt nu te ‘pingpongen’ tussen deze twee prijslevels.

Wordt ETH weer afgewezen bij 2400 dollar?

Om dit beter te analyseren pakken we er ook even de 4-uurs grafiek erbij. Daar kunnen we de afgelopen prijsbewegingen in meer detail zien. Inmiddels lijkt de munt weer afgewezen te worden bij 2400 dollar, waardoor het logisch lijkt dat dit patroon zich herhaalt. In dat geval zullen we dus binnen no time weer een koers zien van 2100 dollar – tenzij Ethereum vanuit hier weer gaat stunten.

Het zou mooi zijn als de munt door de rode lijn kan stijgen, maar daar is veel meer kracht voor nodig. De weerstand bij 2400 dollar lijkt heel erg sterk, en het zou niet goed zijn als Ether terug onder 2100 dollar komt. In dat geval kan de munt weer in een neerwaartse trend terecht komen voor de lange termijn.

Dit terwijl een stijging boven de rode lijn kan zorgen voor een verdere opwaartse beweging. Dit kan ervoor zorgen dat we op de lange termijn weer nieuwe hoogtes gaan zien. Toch moeten we geduld hebben, want het lijkt erop dat de koers nu eerst weer naar 2100 dollar zal bewegen. Dit kan in principe weer een mooie support geven om terug naar 2400 dollar te gaan.

The post Crypto analyse: Ethereum doet 4e poging om door 2400 dollar te breken appeared first on BLOX | Nieuws.