Ethereum heeft gisteren een mooie stijging gemaakt van bijna 5%. Hiermee breekt de munt uit een weerstand waar het al een aantal dagen moeite mee had. Wat kunnen we nu verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

De belangrijkste prijslevels

We beginnen deze analyse met de wekelijkse grafiek van Ether. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we ver terug kunnen kijken in het koersverleden. Hierdoor worden twee prijslevels duidelijk die vaak zorgde voor een koersverandering.

Deze twee levels zijn in de afbeelding hierboven weergegeven als grijze zones. Zoals je kan zien zit Ethereum hier al middenin sinds de daling van mei 2022. Het zal ook nog wel even duren voordat de munt buiten deze levels zal treden, maar het is goed om ze alvast helder te hebben.

Het is in ieder geval positief om te zien dat Ethereum nog steeds hogere laagtepunten maakt. Deze zijn aangegeven met de blauwe lijnen. De munt zit sinds vorig jaar al in een opwaartse trend, en het is sindsdien nog niet onder een blauwe lijn gesloten. Totdat dit wel gebeurt, blijft de verwachting voor Ethereum positief.

Kleine weerstand gebroken

Dan is het nu tijd voor de 4-uurs grafiek van Ethereum. Hier staat elke candle voor 4 uur, waardoor we korte bewegingen – zoals de stijging van gisteren – beter kunnen zien. We zien in deze grafiek alleen de bovenste blauwe lijn uit de eerste afbeelding.

Zoals je kan zien is de koers van ETH een paar keer net onder de blauwe lijn geweest, maar het is hier nog geen enkele keer onder gesloten. Dit ging gepaard met steeds hogere laagtepunten, wat de munt genoeg kracht gaf om door de kleine weerstand van ongeveer 1700 dollar te breken (oranje lijn).

Al met al ziet de koersverwachting voor ETH er positief uit. De munt maakte geen lager punt en wist op de 4-uurs grafiek een kleine weerstand te breken. Het lijkt daardoor alsof de munt op de wekelijkse grafiek een lager laagtepunt uitsluit.

Het enige wat roet in het eten kan gooien, is als ETH toch een daling maakt tot onder de 1626 dollar (blauwe lijn). Dit kan een verdere daling initiëren, aangezien een lager laagtepunt meestal wordt opgevolgd door een lager hoogtepunt.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Crypto analyse: Ethereum breekt door weerstand van 1700 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.