Ethereum heeft vorige week een prachtige groene candle gemaakt, maar sinds maandag is de munt weer aan het dalen. ETH is vervolgens aangekomen bij een belangrijk prijslevel en lijkt zich nu langzamerhand te herpakken. Wat kunnen we de rest van de week verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

Neerwaartse trend gestart?

We beginnen deze week met de wekelijkse grafiek, waarbij elke candle voor 7 dagen staat. Hier staan de belangrijkste prijslevels weergegeven als grijze zones, waartussen de koers steeds hogere laagtepunten maakte. Die laatste zijn weergegeven als blauwe lijnen.

Zoals je kan was is de munt – na de aankomst van de onderste grijze zone – in een langzaam tempo omhoog aan het klimmen. Je kon daardoor stellen dat Ethereum al sinds juni 2022 in een opwaartse trend zat. De munt maakte namelijk steeds hogere hoogtes en hogere laagtes op dit tijdsframe, maar vorige maand maakte ETH voor het eerst een lager laagtepunt.

De koers kwam onder de bovenste blauwe lijn (1626 dollar) uit, waarmee dit het eerste lagere laagtepunt was sinds een zeer lange tijd. Je kan stellen dat dit een negatieve invloed kan hebben, omdat dit meestal wordt opgevolgd door een lager hoogtepunt. Hierna ontstaat vaak een neerwaartse trend.

Herpakt ETH de 1626 dollar?

Dit lijkt op dit moment ook nog steeds een realistisch scenario, en dat is vooral omdat er voorafgaand aan het lagere laagtepunt ook al een lager hoogtepunt gemaakt werd tegen de bovenste grijze zone. Dit is iets minder goed te zien op de wekelijkse grafiek, en daarom gaan we ook even kijken naar de 4-uurs variant, waarbij elke candle voor 4 uur staat.

In deze grafiek kunnen we het net besproken scenario in meer detail zien. Daarnaast zien we hier goed hoe de munt met een daling begon sinds maandag, maar de prijs wordt op dit moment van een zeer interessant level afgekaatst: de plek van het vorige laagtepunt. Dit kan erop wijzen dat we op de korte termijn nog een kleine opleving van Ethereum kunnen zien.

Rond deze koers zijn er dus blijkbaar investeerders die de munt meer waard vinden dan 1626 dollar (de prijs van de blauwe lijn). Dit noemt men ook wel een ‘reclaim’ van een belangrijk prijslevel, wat vaak een positieve uitkomst heeft.

Maar, of die opleving lang zal duren, is nog maar de vraag. Zoals ik al omschreef lijkt de koers van Ethereum op de lange termijn te beginnen met lagere hoogtes en lagere laagtes. Maar eerlijk is eerlijk: de munt heeft ons vaker verrast.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: Ethereum begint de week slecht, maar lijkt zich te herpakken appeared first on BLOX | Nieuws.