Ethereum doet het niet slecht in de laatste 365 dagen. De munt is al meer dan een jaar bezig met een opwaartse beweging, waarbij het steeds hogere hoogte- en hogere laagtepunten maakt. Maar kan ETH dit nog lang volhouden, of ligt er een weerstand op de loer? Laten we de grafieken erbij pakken.

De belangrijkste zones

Deze analyse beginnen we met een blik op de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we ver terug kunnen kijken in de geschiedenis van Ethereum. Op deze manier worden er meteen twee grote prijslevels duidelijk die belangrijk zijn geweest in de totstandkoming van de koers.

Deze zijn in de grafiek hierboven getekend als grijze zones. De onderste zone ligt op een koers van ongeveer 900 dollar. Dit was de prijs die ETH vorig jaar aantikte na zijn daling in mei en juni. Achteraf gezien was dit een perfect moment om te kopen.

Ether is sindsdien alleen maar in waarde toegenomen, waardoor het naar de bovenste zone kon stijgen. Deze ligt rond een koers van 2100 dollar. De munt beweegt al een jaar tussen deze prijzen, wat niet per sé goed of slecht is, maar de munt maakt wel steeds hogere hoogte- en laagtepunten. Ondanks het grote speelveld is er dus wel degelijk een positieve koersontwikkeling bezig.

De opwaartse trend

Dit is beter te zien op de dagelijkse grafiek van Ethereum. Hier staat elke candle niet voor één week, maar voor één dag. Daardoor kunnen we in meer detail zien hoe de munt zich het afgelopen jaar heeft bewogen.

Zoals je kan zien aan de blauwe boogjes, werd Ethereum steeds hoger ingekocht, en steeds hoger verkocht, totdat de munt bij de bovenste zone aankwam. Dat is op dit moment de het grootste struikelblok. Als Ethereum hier niet voorbij komt, wordt de kans groter dat er weer eens een lager hoogte- of laagtepunt wordt gemaakt. Als dat gebeurt is het niet gek als daarmee een nieuwe neerwaartse trend wordt ingezet.

Vooralsnog is er geen reden tot paniek, zolang Ethereum maar omhoog blijft bewegen. Zoals je kan zien heeft Ethereum als laatste een hoger laagtepunt gemaakt, en het zou mooi zijn als dit wordt opgevolgd door een nieuwe hoogte. Dit scenario zou hand in hand gaan met een break van de 2.100 dollar zone, wat weer zorgt voor een positief sentiment.

Het is daarom goed om deze zware weerstand – in combinatie met nieuwe hoogtepunten (en laagtepunten) – in de gaten te houden.

The post Crypto analyse: Ethereum al een jaar in opwaartse trend appeared first on BLOX | Nieuws.