Aan het begin van deze week wist Bitcoin de 25.000 dollar aan te raken. Sindsdien is de munt weer meerdere procenten gestegen. Wat is er gebeurd, en kunnen we een verdere stijging verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

Om te beginnen gaan we kijken naar de wekelijkse grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor 7 dagen en het is mooi om te zien dat deze week eindelijk weer eens groen kleurt. BTC heeft namelijk een belangrijk prijslevel aangeraakt die de prijs omhoog duwde. Ik heb het dan over de zwarte lijn van ongeveer 25.000 dollar.

Dit is één van de drie levels die in de grafiek hierboven getekend zijn. Daarnaast hebben we nog de grijze zone (ongeveer 30.500 dollar) en de oranje lijn (ongeveer 19.800). Dit zijn plekken die belangrijk zijn geweest in de totstandkoming van de koers. Bijna elke keer als de prijs naar zo’n level beweegt, veranderd deze van richting.

Aangezien de koers van Bitcoin aan het dalen was en vorige week nog steeds niet de zwarte lijn aanraakte, meldde ik in mijn vorige analyse dat dit een logische volgende stap zou zijn, waarbij de koers vervolgens kon stijgen. Het was mooi om te zien dat dit scenario diezelfde dag nog uitspeelde.

De volgende weerstanden

Inmiddels is de koers al verder omhoog geklommen tot een koers van boven de 26.500 dollar. Om te zien wat de koers vanaf nu in petto heeft, gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek van Bitcoin. Hier zien we de daling tot de zwarte lijn – en de stijging die hierna volgde – in meer detail.

Aangezien de koers met flinke kracht van deze lijn afkaatst, is het aannemelijk dat de weg naar boven vervolgd wordt. Een verdere daling is voor nu uitgesloten, maar dat kan veranderen wanneer er een dagelijkse of wekelijkse candle onder de 25.000 dollar sluit.

Het eerst volgende level waar Bitcoin weerstand kan ondervinden is het vorige hoogtepunt dat de munt maakte in eind augustus. Dit ligt rond een prijs van 28.100 dollar. Als de koers hier voorbij komt, kunnen we zelfs gaan kijken naar de grijze zone. Daarvoor moet de koers uiteraard wel boven de zwarte lijn blijven. De afgelopen wekelijkse candles waren niet bepaald sterk.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: eindelijk de lang verwachte 25.000 dollar aangeraakt appeared first on BLOX | Nieuws.