Er zijn de afgelopen week veel dalingen geweest. De ene na de andere altcoin volgde elkaar de diepte in en Dogecoin was daarin geen uitzondering. Het geluk is wel dat de munt vervolgens steun vond bij een belangrijke ondersteuning. Laten we naar de grafieken kijken.

Daling van afgelopen week

In de eerste afbeelding zien we de wekelijkse grafiek van Dogecoin. Hier staat elke candle voor 7 dagen en deze grafiek wordt vaak gebruikt om de koers op de lange termijn te analyseren. Zoals je kan zien heeft de munt een wilde rit achter de rug. DOGE maakte een gigantische stijging in 2021, maar is sinds dat jaar voornamelijk naar beneden gegaan.

Er is één grote grijze zone te zien in deze grafiek. Deze komt voor uit de convergerende beweging die Dogecoin in dat jaar maakte. De koers bewoog naar één punt toe, waarna het zijn weg naar boven vervolgde.

Meestal is dit een plek waar vervolgens veel kooporders achter blijven van investeerders die niet op tijd zijn ingestapt. Als de koers hier terugkomt worden deze kooporders gevuld waardoor de prijs weer stijgt. Dit gebeurde in juni van 2022, maar ook afgelopen week.

Toch uit zijwaartse beweging gevallen

In de vorige Dogecoin analyse vertelde ik al dat de kans bestond dat Doge de grijze zone op kon zoeken als het uit zijn zijwaartse beweging viel. Dit is helaas niet te zien op de wekelijkse grafiek, maar daarvoor moeten we de dagelijkse grafiek erbij pakken. In de onderstaande afbeelding zie je deze. Hier staat niet elke candle voor 7 dagen, maar voor 24 uur.

De koers maakte steeds lagere hoogte- en lagere laagtepunten (blauwe boogjes) en bewoog daarna zijwaarts. Dit laatste is te zien aan de zwarte stippellijnen. De munt bleef daar netjes in hangen, totdat de dalingen zich voordeden afgelopen week. Deze was zo sterk dat DOGE naar de grijze zone zakte tot een koers van ongeveer 0,056 dollar.

Dit is zowel positief als negatief, aangezien Dogecoin ondersteuning heeft gevonden op de grijze zone, maar de munt heeft wel een lager laagtepunt gemaakt.

Om vanuit hier positief vooruit te kunnen, zou DOGE weer een hoger hoogte- of een hoger laagtepunt maken. Een goed begin is het halve werk, en het zou al goed zijn als de munt binnen de kortste keren terug kan komen in de zijwaartse beweging. Tot die tijd is het opletten of de grijze zone zich sterk genoeg kan houden.

The post Crypto analyse: Dogecoin landt op belangrijke ondersteuning appeared first on BLOX | Nieuws.