Het is weer een tijdje geleden dat we DOGE anlyseerden. De memecoin van de Dogefather heeft inmiddels veel meegemaakt, dus het wordt tijd dat we weer eens naar de grafieken kijken. Om te beginnen met de wekelijkse grafiek, waarbij elke candle voor één week staat.

Het belangrijkste punt voor DOGE

In de onderstaande afbeelding zien we de koers van DOGE sinds juli 2019. De munt heeft een wilde rit achter de rug, met absolute hoogtepunten en onverwachte pumps. Om dit te weten hoef je niet eens een analist te zijn. Maar wat kunnen we aflezen uit deze heftige bewegingen?

Vooral één punt is belangrijk in deze grafiek: de grijze zone. Deze vindt zijn oorsprong in de punt van de convergerende ‘driehoek’. In de lente van 2021 maakte de koers van DOGE namelijk geen hogere hoogtes of lagere laagtes meer, wat ervoor zorgde dat de prijs naar elkaar toe bewoog (convergeren).

Als de prijs vanuit zo’n punt wegschiet, blijven er veel koop- of verkooporders achter. Er is namelijk een lange periode van onzekerheid geweest, en veel kopers (of verkopers) verloren na de stijging hun inkoop- of verkoopmoment. Dit is goed terug te zien aan de reactie die Dogecoin gaf toen deze terugkwam bij de grijze zone.

Tussen twee muren

Op dit moment hangt Doge iets boven de grijze zone, maar maakt de munt geen overtuigende hoogtes of laagtes meer. De prijs beweegt op dit moment zijwaarts tussen twee prijslevels, in de grafiek aangegeven als zwarte stippellijnen (0,0998 en 0,0658 dollar). Dit is nauwelijks te zien op de wekelijkse grafiek, dus we pakken ook de dagelijkse grafiek erbij. Hierin staat elke candle voor 24 uur.

Wat hier meteen opvalt, is de daling van afgelopen week. Sindsdien is de munt weer wat volatieler. Dogecoin maakte bijna een lager laagtepunt dan de vorige (rond 0,0658 dollar) op maar herstelde net op tijd boven de onderste stippellijn. Als de candle hieronder was gesloten, was daarmee waarschijnlijk een neerwaartse trend ingezet.

Op dit moment beweegt DOGE hier dus net boven, wat in principe een goed teken is. De vraag is wel of de munt niet eerst nog één keer de grijze supportzone zal testen. De verwachting is dat dit niet snel zou gebeuren, mits Dogecoin geen nieuwe laagtes maakt. In dat geval zal de koers hier nog even zijwaarts bewegen tussen de zwarte stippellijnen.

The post Crypto analyse: Dogecoin (DOGE) maakt geen overtuigende hoogtepunten meer appeared first on BLOX | Nieuws.