Het is alweer een tijdje geleden dat we Dogecoin analyseerde. De memecoin maakte een flinke stijging toen het op een ondersteuning belandde, maar inmiddels heeft het moeite om verder te komen. Wat kunnen we de komende dagen van DOGE verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

De belangrijkste ondersteuning

Deze analyse beginnen we met de wekelijkse grafiek, waar elke candle voor 7 dagen staat. Hier zien we één grote grijze zone die belangrijk is geweest in het koersverleden. DOGE steeg erg hard in 2021, en maakte een kleine tussenstop voordat het verder bewoog naar zijn all time high.

Deze tussenstop was de oorsprong van deze grijze zone, omdat dit een punt was waar kopers en verkopers het niet eens werden over de prijs. De koers maakte een convergerende beweging (naar elkaar toe). Dat komt omdat kopers steeds lager verkopen en kopers steeds hoger inkopen.

Dit wordt meestal opgevolgd wordt door een flinke stijging of daling, en in het geval van DOGE was dit een stijging. Sindsdien is de koers weer helemaal teruggevallen naar dit level, en vond hier al meerdere keren support. De laatste keer was bijna een maand geleden. Toen maakte Doge een gigantische daling, maar deze werd snel opgekocht.

Een kleine opwaartse beweging

Gezien de plek waar dit gebeurde – op de grijze zone – impliceerde dat Doge vanuit hier ook verder omhoog kon. Zo geschiedde, maar op dit moment krijgt de munt het toch moeilijk. Om dit beter uit te leggen, pakken we ook even de 4-uurs grafiek erbij. Hier zien we de grote grijze zone aan de onderkant, en een kleine grijze zone waar DOGE niet voorbij komt (op 0,072 dollar).

Zoals aangegeven met de blauwe boogjes, maakt de munt wel steeds hogere hoogtes en hogere laagtes sinds de daling werd opgekocht. Hierdoor zit Doge nu in een kleine opwaartse trend, maar de vraag is of deze door kan zetten.

Op dit moment lijkt de munt een hoger laagtepunt te maken (bij het vraagteken). Als dat gebeurt zou DOGE genoeg kopers kunnen krijgen om de prijs voorbij de 0,072 dollar te krijgen. De koers wordt namelijk flink gedumpt op deze plek.

Mocht dit niet gebeuren, dan is het belangrijk dat de memecoin geen lagere punten meer maakt. Ik heb het dan over het vorige laagtepunt, aangegeven met de zwarte lijn. Als Doge hier een candle onder sluit, zou dat het einde betekenen van deze korte opwaartse beweging.

The post Crypto analyse: Dogecoin (DOGE) komt niet voorbij 0,072 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.