Dogecoin maakte gisteren een fantastische stijging. De munt steeg 8% in een periode van 24 uur, maar werd afgewezen bij een ‘vervelende’ weerstand. Het is namelijk al de vijfde keer dat DOGE hier niet voorbij kwam. Laten we naar de grafieken kijken.

De grote supportzone

Om te beginnen pakken we de wekelijkse grafiek van Dogecoin erbij. Hier staat elke candle voor 7 dagen. Deze grafiek is belangrijk, omdat je ver terug kan kijken om belangrijke weerstands- en steunpunten te vinden.

Zoals je kan zien, is er één kader getekend in deze grafiek. Dit is een grijze prijszone die vaak van invloed was op de koers van DOGE. Elke keer als de munt hier aankwam, vond deze support om weer verder te stijgen. De laatste keer was vorige maand.

Deze zone ontstond als gevolg van onenigheid tussen kopers en verkopers. Zij werden het niet eens over de prijs, waardoor de koers een convergerende beweging maakte; kopers kochten steeds hoger in, en verkopers dumpten DOGE voor een steeds lagere prijs. Daarom werd deze zone een belangrijk punt voor de rest van het koersverloop.

Weerstand bij 0,072 dollar

Sindsdien probeert de munt om verder omhoog te komen. Dogecoin maakt namelijk nog steeds hogere laagtepunten. Dit is alleen niet heel goed te zien op de wekelijkse grafiek. Daarom gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek.

Hier zien we duidelijk dat kopers steeds hoger inkopen, maar daarnaast zien we ook een belangrijke weerstand. Deze is aangegeven als zwarte lijn in de afbeelding hierboven. Zoals je kan zien is DOGE hier inmiddels al vijf keer afgewezen.

Dit hoeft niet per sé slecht te zijn voor de koers. Het is vervelend dat Dogecoin steeds wordt teruggedrukt, maar aangezien kopers steeds hoger inkopen, kan dat binnenkort veranderen. Het aantal verkopers neemt namelijk af.

Elke keer als DOGE bij deze lijn aankomt, worden er verkooporders gevuld van mensen die de munt voor die prijs willen verkopen. Dit aantal neemt af met elke poging, waardoor het aannemelijk is dat de koers hier in de nabije toekomst doorheen zal breken.

Dit scenario kan alleen veranderen als er een lager laagtepunt wordt gemaakt. Daarmee zal een nieuwe neerwaartse trend worden ingezet, maar tot die tijd ziet het er niet slecht uit voor de memecoin.

The post Crypto analyse: Dogecoin (DOGE) alweer afgewezen bij 0,072 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.