Het is alweer een tijdje terug dat we Dogecoin analyseerden. De daling van gisteren is genoeg reden om weer eens naar de grafieken van de memecoin te kijken. Laten we ze erbij pakken!

Hoe staat DOGE ervoor?

Om te beginnen pakken we de wekelijkse grafiek van DOGE erbij. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we ver terug kunnen kijken in het koersverleden. Daardoor wordt er een prijslevel duidelijk waar Dogecoin tot nu toe veel ondersteuning heeft kunnen vinden.

Deze zone komt voort uit een convergerende beweging, waarbij kopers steeds hoger inkochten en verkopers steeds lager verkochten. Hierdoor bleef dit prijslevel belangrijk nadat de koers omhoog schoot. Dit werd een paar keer bevestigd, aangezien dit prijspunt vervolgens een supportzone werd.

Hoger laagtepunt

Het is niet goed als Dogecoin hier ooit onder sluit, maar gelukkig is het nog niet zo ver. De munt houdt zich – zelfs ondanks de daling van gisteren – zeer sterk. Dit is minder goed te zien op de wekelijkse grafiek. Daarom pakken we ook even kort de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur, en zien we dezelfde grijze zone als in de eerste afbeelding.

Daarnaast is er ook nog een groene zone getekend die niet lang geleden ook invloed had op de koers. Ik snap dat je naar deze bovenstaande afbeelding kan kijken en denkt ‘wat is hier nou sterk aan?’. Dat heeft te maken met de steeds hoger wordende laagtepunten. Zoals je kan zien is DOGE met de daling in augustus niet onder het punt gekomen van juni.

Daling van gisteren

Een hoger laagtepunt betekent meestal dat het wordt opgevolgd door een hoger hoogtepunt, wat een opwaarste trend kan starten. Ditzelfde is te zien op de dagelijkse grafiek, maar ook op kleinere schaal op de 4-uurs grafiek (waarbij elke candle voor 4 uur staat).

De hele cryptomarkt had het lastig gisteren. Veel munten daalden meerdere procenten, waarbij de een verder daalde dan de ander. Daardoor zien we op veel grafieken dezelfde bewegingen als hier te zien is in de oranje cirkel. Bij Doge ziet het er nog steeds goed uit. Zoals ik hierboven al benoemde, maakt de munt op de 4-uurs grafiek (net als op de dagelijkse grafiek) geen lager laagtepunt.

Dit gegeven na een sterke daling als gisteren is zeer positief. Als de munt vanuit hier een hoger hoogtepunt maakt, kan dat de start zijn van een mooie opwaartse trend. Daarbij is het wel goed om te vermelden dat de groene zone nog voor wat weerstand kan zorgen.

Verdien rente op je coins met BLOX crypto staking

Verdien automatisch rente op je coins met BLOX crypto staking! Log direct in (of maak eerst een account aan) en ga naar de menutab ‘Staking’. Schakel staking per coin in of uit wanneer je wilt en bekijk in één oogopslag je (potentiële) opbrengsten. Je gestakete coins worden bij ons niet vastgezet – je kan ze dus gewoon blijven verhandelen. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Crypto analyse: Dogecoin daalt, maar houdt zich sterk appeared first on BLOX | Nieuws.