Dogecoin, de op acht na grootste cryptocurrency, is bijna weer terug bij af. Na de enorme stijging van de munt door de integratie van het dogelogo in Twitter, ervaart de munt nu een sterke daling en nadert deze bijna het niveau van voor de snelle stijging. Deze daling is niet alleen te wijten aan slimme investeerders die winst nemen en hun investering verkopen, maar ook opnieuw aan de acties van Elon Musk zelf. Musk heeft namelijk gisteren het dogelogo weer van zijn platform laten verwijderen, wat heeft geleid tot het nodige verkoopvolume.

In de analyse van vandaag pakken we de grafiek van Dogecoin erbij en zoomen we in op de huidige prijsbewegingen. We beginnen met het bespreken van de stijging die werd veroorzaakt door Twitter en analyseren welke ondersteuningsniveaus van belang zijn op de weg terug naar beneden.

Verder nemen we ook de wekelijkse grafiek onder de loep en zien we dat de koers hogere dieptepunten en lagere hoogtepunten maakt. Hierdoor is de koers in een punt gedreven, waarbij de uitbraak in één van beide richtingen de toekomstige trend van deze munt voor de komende maanden zal bepalen.

De enorme stijging is grotendeels verdwenen

Het zal je maar gebeuren. Je koopt afgelopen maandag midden op de dag wat Dogecoins om in de toekomst wat winst te behalen, en binnen twee uur schiet de munt met meer dan 37% omhoog. Beter kan je het niet treffen!

Maar dan moet je natuurlijk wel winst hebben genomen …

DOGE/USDT 1H

Dit overkomt velen. Je wordt erg blij van de grote stijging, maar verzuimt om winst te nemen door het FOMO-gevoel dat de munt nog veel hoger kan stijgen. Natuurlijk is het mogelijk. Deze memecoin heeft wel vaker gigantische stijgingen laten zien, maar de 10 cent was dit keer toch echt de top. Hierna veranderde de koersrichting al snel en zakte de waarde van de munt als een pudding in elkaar.

Op dit moment staat de koers van Dogecoin alweer meer dan 20% lager dan de piek en is er nog geen stabiele steun gevonden. Als we kijken naar eerdere prijsbewegingen, dan is het logisch dat het niveau van 0.079 dollar op zijn minst een vorm van steun zal bieden. Mocht het dit toch te zwak zijn, dan hebben we altijd nog de 7,1 dollarcent. Hier zal de koers zeer zeker ondersteuning vinden.

We zoomen meer uit …

De wekelijkse grafiek geeft een neutraal beeld. Tot nu toe is er nog geen sprake van een bullish bevestiging, aangezien er geen wekelijkse candle boven de rode weerstandslijn is gesloten. Aan de andere kant is er ook geen reden om veel veel rode candles te verwachten omdat de groene steunlijn nog steeds intact is.

Binnenkort zal er meer duidelijkheid komen over de richting van de koers. Op dit moment wordt de koers namelijk in een punt gedrukt, en de komende weken zullen van cruciaal belang zijn om te bepalen welke richting de koers zal inslaan. Zal de koers onder de groene ondersteuningslijn zakken of boven de rode weerstandslijn uitbreken?

DOGE/USDT 1W

Laten we eerlijk zijn: de toekomstige trend van altcoins zal grotendeels afhangen van Bitcoin. Aangezien altcoins vaak de trend van Bitcoin volgen, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de koersontwikkelingen van de grootste cryptocurrency.

Zoals ik gisteren in mijn analyse aangaf, voorzie ik een correctie van Bitcoin in de komende periode richting de 25.000 dollar. Deze correctie zal ook van invloed zijn op Dogecoin. Een hertest van de groene ondersteuningslijn die je op de bovenstaande grafiek ziet, is een realistisch scenario. Na deze hertest moeten we de wekelijkse sluitingen nauwlettend volgen om een bepaalde trendrichting bevestigd te zien.

The post Crypto Analyse: Dogecoin crasht nadat het logo van Twitter is verwijderd appeared first on BLOX | Nieuws.