Dogecoin heeft een zwaar begin van de week achter de rug. Vlak nadat de zon opkwam op maandagochtend, begon de memecoin met een flinke daling die resulteerde in een waardeverlies van ongeveer vijf procent.

Vlak hierna werd een belangrijk ondersteuningspunt bereikt waardoor Dogecoin weer even omhoog veerde, maar hoe staat de munt er nu voor? Laten we naar de grafieken kijken.

Onenigheid tussen kopers en verkopers

We beginnen de analyse van deze week met de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 7 dagen, en zien we één grote belangrijke zone die vaak voor een koersverandering zorgde. Daarnaast zien we nog een rode lijn die ook erg belangrijk is, maar die is nog ver weg. Daarom gaan we ons in deze analyse focussen op de grijze zone.

Deze support rondom de koers van 0,58 dollar is twee jaar geleden ontstaan door onenigheid tussen kopers en verkopers. Maar hoe werkt dat?

Als je kijkt naar de oorsprong van de grijze zone, zie je dat kopers daar steeds hoger inkochten en verkopers steeds lager verkochten. Hierdoor kreeg DOGE een convergerende koers, wat zich uit als een soort van driehoek. Deze werd zoals gewoonlijk opgevolgd door een sterke beweging, in dit geval was deze opwaarts.

Omdat deze beweging zo acuut plaatsvond, bleven een hoop kooporders achter op deze prijs. Dit soort plekken zorgen daardoor vaak voor kleine oplevingen zorgen als de munt hier terugkomt.

Sindsdien is dit level altijd van invloed geweest op Dogecoin, want elke keer als de prijs dan weer op deze zone kwam – wat inmiddels alweer 6 keer gebeurd is – waren er genoeg kopers om DOGE te laten stijgen.

Zone blijft belangrijk

Je kan stellen dat DOGE het goed doet sindsdien. De munt zakt namelijk niet verder, maar toch is het goed om op te merken dat de koers geen hogere hoogtepunten maakt. Hierdoor wordt de kans steeds groter dat de munt deze grijze zone kan verliezen.

Om de accuraatheid van deze zone in iets meer detail te laten zien, kijken we hierboven dus ook even kort naar de dagelijkse grafiek (elke candle = 24 uur). Mocht de prijs hoe ooit onder vallen, dan kan dit een groot negatief gevolg hebben voor DOGE. Deze zone blijft daarom cruciaal voor het koersverloop.

Het zou pas echt positief zijn als de memecoin voorbij een vorig hoogtepunt kan komen. Dit wordt vaak opgevolgd door een hoger laagtepunt, wat op zijn beurt zorgt voor een verdere opwaartse beweging.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: Dogecoin belandt op belangrijke zone van 0,058 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.