Bitcoin hangt al een aantal geruime tijd tussen 26.000 en 31.000 dollar. Dit is het speelveld waar Bitcoin zich in beweegt sinds de stijging van maart. Sindsdien lijkt er steeds meer duidelijkheid te komen van kleinere kaders, die na het breken grote gevolgen kunnen hebben. Laten we naar de grafieken kijken.

De grootste levels

Om te beginnen pakken we deze keer niet de wekelijkse, maar de dagelijkse grafiek erbij. Dit doen we om meer duidelijkheid te geven over de kaders op de korte termijn. Mocht je toch even het grote plaatje willen zien, dan kan je deze bekijken in de vorige Bitcoin analyse.

Hieronder zien we de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur en zien we de belangrijkse prijszones (op ongeveer 19.000 en 30.000 dollar) die veel invloed hadden op het koersverloop. De oorsprong hiervan is ook te bekijken in de vorige Bitcoin analyse.

Op dit moment zit de koers tussen deze twee grote grijze zones, maar de koers hangt al voor langere tijd vlak onder de weerstand van 30.000 dollar. Dat BTC hier niet meteen doorheen breekt is niet meteen een slecht teken, want het kan goed zijn dat de munt zich ‘oplaadt’ om een grote beweging te maken. Dit kan zowel positief als negatief uitpakken.

Inzoomen op de andere kaders

Daarnaast zien we ook twee blauwe diagonale lijnen en twee horizontale stippellijnen. Deze zijn redelijk klein op de dagelijkse grafiek, dus we gaan meteen door naar de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle voor 4 uur, en hier worden de kaders veel beter uitgelicht dan bij de bovenstaande afbeelding.

We zien hier dat Bitcoin vlak onder de grijze weerstand in een neerwaarts kanaal beweegt. Dit is weergegeven met de blauwe lijnen. De koers maakt hierbinnen lagere laagte- en lagere hoogtepunten, wat een slecht teken is totdat de koers buiten deze voegen kan treden. Daarnaast beweegt BTC ook nog eens horizontaal tussen de horizontale stippellijnen.

Dit laatste is meestal een teken dat de koers zich opmaakt voor een grotere beweging. Als de munt geen hogere hoogtes en hogere laagtes maakt, kunnen de kopers en verkopers het niet eens worden over de prijs. Dit zal beslist worden – en effect hebben op de koers – wanneer deze kaders gebroken worden.

Er zijn dus al drie kaders die we hebben omschreven: de horizontale grijze zones, de diagonale blauwe lijnen, en de horizontale stippellijnen. Mocht Bitcoin door een van deze lijnen breken, dan kan het snel gaan. Bij elk van deze kaders zou het positief uitpakken als de koers door een lijn aan de bovenkant breekt, maar het negatieve scenario geldt voor de ondersteunende lijnen. Als deze breken heeft het een negatief vervolg op de koers. Houd deze daarom goed in de gaten.

The post Crypto analyse: dit zijn de belangrijkste prijslevels voor Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.