Ethereum heeft het moeilijk. De munt balanceert al de hele week op een belangrijke ondersteuning, en het lijkt erop dat deze nog misschien vóór het eind van dit weekend kan breken. Is er een kans dat ETH zich toch sterk houdt? Laten we naar de grafieken kijken.

Welke prijslevels zijn belangrijk?

Om te beginnen gaan we kijken naar de wekelijkse grafiek van Ethereum. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we de koers kunnen zien tot en met eind 2017. Dit is belangrijk om de grootste prijslevels eruit te halen.

In de onderstaande afbeelding zien we deze weergegeven als grijze zones en blauwe lijnen. De grijze zones zijn het belangrijkste voor de lange termijn bewegingen. Deze zones hebben al veel vaker voor ondersteuning en weerstand gezocht.

De blauwe lijnen zijn meer van invloed zijn op de korte termijn bewegingen van Ether. Deze stammen allemaal af van vorige laagtepunten (behalve de bovenste op 1745 dollar, maar daar komen we zometeen op terug).

Er is in ieder geval goed te zien hoe Ethereum binnen de grijze zones steeds hogere laagtes maakt. Dit wijst erop dat Ethereum al voor lange tijd (sinds juni 2022) in een opwaartse trend zit. De munt heeft tot nu toe nog geen overtuigende candle onder een vorig laagtepunt gesloten.

Helaas zit dit er wel aan te komen. Zoals je ziet zijn de laatste twee wekelijkse candles rood gekleurd, waarbij de laatste candle nu rond de één na hoogste blauwe lijn zit.

Op het randje

Om dit beter te analyseren pakken we ook even de 4-uurs grafiek erbij. Hierdoor zijn de bovenste twee blauwe lijnen, en de koers op korte termijn in meer detail te zien. De onderste blauwe lijn komt uit een vorig laagtepunt, maar de bovenste blauwe lijn (waarop ik terug zou komen), vindt zijn oorsprong in een vorig hoogtepunt.

Het lijkt erop dat deze lijnen het belangrijkste speelveld van Ethereum afbakenen. Als de munt hierboven komt, kan de munt verder stijgen naar de bovenste grijze zone, maar als de munt zakt …

Zoals ik al zei zit Ethereum in een opwaartse trend met steeds hogere laagtepunten. Het lijkt erop dat Ethereum op dit moment een keuze maakt om de week nét onder of nét boven deze blauwe lijn van 1550 dollar te sluiten.

In het negatieve geval betekent dit het einde van de opwaartse trend, en moet Ethereum weer een nieuwe ondersteuning vinden. Het kan goed zijn dat dit de volgende blauwe lijn wordt op 1745 dollar.

Hopelijk hoeven we ons niet voor te bereiden op deze situatie en gaat ETH zich weer tussen de blauwe lijnen begeven. Het is goed om te zien dat de munt al even onder 1550 dollar is geweest en vervolgens is opgekocht (waardoor de munt terug in de zone bewoog), maar de kans voor een daling is nog niet uitgesloten.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: dit wordt een belangrijke dag voor Ethereum appeared first on BLOX | Nieuws.