De koers van Cardano is bij een interessante plek aangekomen. Dit is namelijk hetzelfde punt als het hoogtepunt in april 2018. Gaat Cardano vanuit hier dezelfde weg bewandelen als toen, of heeft de nummer 7 van de cryptomarkt iets moois in petto?

De supportzone

Om te beginnen gaan we kijken naar deze ‘plek’ waar ik het in de intro over had. Deze is in de onderstaande grafiek – waarbij elke candle voor 7 dagen staat – weergegeven als een grijze zone.

Aan het eind van vorig jaar was te zien dat deze zone verloren werd. De paniek bij investeerders werd groot, want er was buiten deze zone nauwelijks support. Daarnaast was het ook geen rare gedachte dat ADA vanuit hier net zo bearish werd als eerder, na het hoogtepunt van 2018.

Het begin van dit jaar zorgde ervoor dat die angst de prullenbak in kon. ADA steeg van 0,25 tot 0,45 dollar in de eerste maanden. Hiermee kwam de koers ook weer boven de grijze zone, en het gevaar leek hiermee geweken – maar niet voor lang.

Welke scenario’s kunnen zich nu voordoen?

Op dit moment rust Cardano op de koers van april 2018, wat de grootste ondersteuning is. Het is daarom ook niet te verwachten dat de munt hier doorheen breekt, maar dit scenario is vooralsnog niet uit te sluiten. We kunnen namelijk zien dat ADA al een aantal dagen zijwaarts beweegt. En dit laatste is meestal de stilte voor de storm.

We kunnen deze zijwaartse beweging niet zo goed zien op de wekelijkse grafiek, en daarom zoomen we ook nog even in op de 4-uurs grafiek. Daar zien we drie zwarte stippellijnen, waarvan de bovenste twee de zijwaartse beweging aangeven.

De onderste zwarte stippellijn – die ook op de eerste afbeelding is getekend – staat daar niet voor niets. Want ondanks dat menig investeerder het niet erg zou vinden als ADA stijgt, moet ook het bearish scenario belicht worden.

Dit treedt in werking als de prijs onder deze lijn van 0,2976 dollar sluit. Dit lijkt nog ver weg, maar zoals ik al benoemde, gaat de prijs nu zijwaarts waarna meestal een heftige beweging volgt. Het is daarom zaak om op dit moment de zijwaartse lijnen in de gaten te houden.

Als de prijs hier boven komt, is het waarschijnlijk dat de koers verder omhoog zal bewegen. De supportzone heeft in dit geval zijn werk vervuld. Mocht dit niet gebeuren, dan is nog steeds niet alle hoop vervlogen. De koers kan nog steeds een hoger laagtepunt dan de 0,2976 dollar maken. Maar – mocht deze lijn het begeven – dan ziet de nabije toekomst er heel rooskleurig uit.

The post Crypto analyse: dit kunnen we de komende dagen verwachten van Cardano (ADA) appeared first on BLOX | Nieuws.