Cardano is sinds zijn hoogtepunt van april alweer 20% gezakt. Dit brengt ons bij de vraag: wanneer gaan we weer omhoog? In deze analyse gaan we kijken naar de koers van ADA om te kijken vanuit welk punt de koers een positieve omslag kan maken.

Een grote weerstand overwonnen

Om dit het beste te analyseren, moeten we altijd eerst naar het grote plaatje kijken. Daarvoor pakken we de wekelijkse grafiek van ADA erbij. Elke candle staat voor 7 dagen en kan ons iets vertellen over de koers op de lange termijn.

Zoals je kan zien is er één grote grijze zone die belangrijk was voor het koersverloop in het verleden. Deze stamt uit het hoogtepunt van ADA in 2017, en elke keer als de prijs hier terugkwam, reageerde de munt hierop. Dit bijvoorbeeld te zien in de maand januari van 2021.

In november van 2022 kwam Cardano hier voor het eerst weer onder, en dit zorgde voor een daling van 25%. Maar sinds het begin van 2023 is de koers omgeslagen. ADA probeerde weer boven de grijze zone uit te komen, en zo te zien is dat gelukt. Dit is positief voor de komende paar weken, want dit impliceert dat alle verkooporders rond deze prijs gevuld waren. Als er vanuit hier genoeg kopers zijn, wordt de prijs niet meer teruggedrukt onder de grijze zone.

Opwaartse trend en falling wedge

Er is daarnaast nog een teken dat Cardano vanuit hier weer omhoog kan. Dat heeft te maken met een reden die we niet erg goed kunnen zien op de wekelijkse grafiek. Daarom gaan we ook even kijken naar de koers op de korte termijn. In de onderstaande afbeelding zien we de dagelijkse grafiek van ADA, waarbij elke candle voor 24 uur staat.

Zoals je kan zien, zit de koers van ADA in een opwaartse trend met hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten. In april is het laatste hoogtepunt gemaakt, dus het is nu afwachten waar de munt een hoger laagtepunt gaat zetten.

Daarnaast is de koers een ‘falling wedge’ aan het maken – weergegeven door middel van de blauwe lijnen – wat meestal een positief koersverloop als gevolg heeft. Dit patroon wordt namelijk vaak aan de bovenkant gebroken en dat zou resulteren in een hoger laagtepunt vanuit hier. Dat hoeft niet altijd te gebeuren, maar de kans is groter dan het alternatief.

Conclusie

Als Cardano hier een hoger laagtepunt zal maken – door aan de bovenkant van de falling wedge uit te breken – zorgt dit voor een opwaartse beweging waarmee de munt verder verwijderd wordt van de grijze zone in de eerste grafiek. Daarmee zou Cardano dus de hoogte in kunnen, maar let wel op!

Ondanks dat de koers er goed uitziet vanuit hier, kan een candle onder de grijze zone het tegenovergestelde effect hebben. Dit kan zorgen voor een lager laagtepunt, wat een neerwaartse trend als gevolg kan hebben. Houd daarom de koersen goed in de gaten en hopelijk hoeft Cardano vanuit hier niet veel verder meer te zakken.

The post Crypto analyse: dit is waarom Cardano (ADA) vanuit hier omhoog kan appeared first on BLOX | Nieuws.