Het ziet ernaar uit dat de Bitcoin grafiek de komende dagen rood zal gaan kleuren. De koers is namelijk uitgebroken uit een belangrijk patroon, wat geen goed teken is. Het zou zomaar kunnen dat we binnenkort prijsniveaus als de 25.000 dollar gaan zien.

Ook de dollarsterkte ondersteunt deze voorspelling. Er is namelijk een omgekeerde correlatie te zien tussen Bitcoin en de dollarsterkte. Op dit moment bevindt de dollar zich op een belangrijk steunniveau. Als de koers nu fors stijgt, kan dit het negatieve scenario bevestigingen voor Bitcoin. De prangende vraag is dus: zal de dollar zijn steun behouden, of wordt het tijd voor een flinke val?

Dit ziet er echt heel bearish uit …

Als we de grafiek van Bitcoin van de afgelopen maanden bekijken, ontdekken we een patroon. Sinds half maart heeft de cryptomunt een zogenaamde ‘ascending triangle’ gevormd, oftewel een stijgende driehoek. Deze driehoek is stijgend omdat de Bitcoin koers steeds hogere laagtepunten maakte.

Bij patroonuitbraak is het gebruikelijk dat de koers de trendrichting blijft volgen, wat in het geval van Bitcoin zou betekenen dat die juist naar boven zal uitbreken. Helaas is dit momenteel niet het geval en lijkt de koers juist naar beneden uit te breken.

BTC/USDT 4H

Hoewel we ons nog steeds in een lagere tijdframe grafiek bevinden, is dit wel een eerste teken van bearish prijsactie. Natuurlijk hebben we meer bevestiging nodig van meerdere 4-uurscandles en de dagelijkse candle voordat we met zekerheid kunnen zeggen dat de trend bearish is. Maar het is een stap in die richting die de aandacht waard is.

Maak je klaar voor een sterkere dollar

De koers van de dollar kan de sleutel zijn voor een mogelijke bearish beweging van Bitcoin vanwege de duidelijke omgekeerde correlatie. Op dit moment bevindt de dollar zich op een grote steun en is een stijging zeker niet uitgesloten.

DXY 1D

Er ontstaan nu twee scenario’s. Het eerste scenario houdt een sterke dollar in, die boven de 101.5 blijft en probeert de weerstand van de 105.8 te doorbreken. Dit zou wel eens de trigger kunnen zijn voor de langverwachte correctie waar ik al eerder op heb gewezen in mijn analyses.

In het tweede scenario verliest de dollar zijn steun, wat gunstig zou kunnen uitpakken voor Bitcoin en de koers naar boven zal stuwen, mogelijk tot zelfs boven de 30.000 dollar.

Conclusie

Is dit de neergang van Bitcoin waar we op hebben gewacht? Het lijkt er wel op. Toch willen we nog wel bevestiging zien op de hogere tijdframes. Ook moeten we de dollarsterkte in de gaten houden. Een stijgende Bitcoin zal namelijk het bearish plaatje compleet maken.

The post Crypto analyse: de dollar werpt Bitcoin de diepte in appeared first on BLOX | Nieuws.