Bitcoin schiet omhoog. De koers staat op het moment van schrijven meer dan 7% in het groen, en dat is een heel positief teken. Het lijkt erop dat de weerstand rond de 25.000 dollar eindelijk is doorbroken, maar om echt zeker te zijn, willen we dit bevestigd zien op meerdere tijdframes.

Als Bitcoin de dag boven de weerstand sluit, spreken van een echte uitbraak en kunnen we nog veel meer groene candles verwachten.

Opwaartse beweging voor Bitcoin

De grootste cryptomunt heeft momentum en de groene candles domineren opnieuw de grafiek. Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld voor 26.000 dollar, wat ons boven de belangrijke weerstand van de 25.000 dollar brengt.

Toch is het belangrijk om op te merken dat bij de zwarte pijl in de onderstaande grafiek de koers zelfs naar 27.000 dollar schoot, maar de dagelijkse candle uiteindelijk onder de weerstand sloot: een zogenaamde “fake-out”.

Twee scenario’s voor Bitcoin

Scenario 1: Bitcoin sluit de dag boven de weerstand. Een zeer bullish scenario. Er ligt namelijk niet heel veel weerstand meer tussen de 25.000 en de 30.000 dollar. De enige kleine weerstand komen we rond de 28.600 dollar tegen, hoewel dit echter makkelijk te overbruggen is bij een krachtige stijging.

Scenario 2: De stijging is opnieuw een fake-out, en de dagcandle wordt onder de weerstand gesloten. Dit is prijsactie dat negatieve gevolgen zal hebben. Herhaaldelijk onsuccesvol testen van de weerstand kan de kans namelijk op een uitbraak verkleinen, waardoor er vaak een neerwaartse beweging volgt. Ondersteuning is te vinden op de 21.500 en 19.600 dollar, en in het slechtste scenario hebben we altijd nog de gigantische steun van de 18.400 dollar.

Dit Bitcoin patroon geeft reden voor optimisme

Gedurende de tijd dat de Bitcoin koers onder de 25.000 dollar werd verhandelt, heeft zich een bullish patroon gevormd, genaamd het omgekeerde hoofd- en schouderspatroon. Dit is het spiegelbeeld van het gewone hoofd- en schouders patroon en bestaat uit drie dalen die we onderscheiden als linkerschouder, hoofd en rechterschouder. 

Bij de meeste patronen hoort een koersdoel, zo ook bij het omgekeerde hoofd- en schouderspatroon. Dit koersdoel kan worden berekend door de afstand te meten vanaf het hoofd tot aan de schouders. Dit resulteert in een koersdoel van ongeveer 40.000 dollar.

Dit ligt uiteraard nog ver van ons bed, en het is daarom ook niet redelijk om dit binnen een aantal weken te verwachten. Toch speelt vandaag al een belangrijke rol om dit koersdoel in de toekomst te verwezenlijken.

Houd dus vooral de sluiting van de dagcandle in de gaten.

The post Crypto analyse: dagsluiting Bitcoin cruciaal voor 40.000 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.