De S&P 500 heeft succesvol de maandelijkse candle van mei afgesloten boven een uiterst belangrijke indicator. Op dit moment bevindt de koers van de aandelenindex van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven zich boven de 20 Month SMA. Dit is een zeer bullish ontwikkeling en kan ook een positief effect hebben Cardano.

Hoewel dit een Cardano analyse is, is het belangrijk om te erkennen dat er correlaties bestaan die de koers in een bepaalde richting kunnen beïnvloeden. Een van deze correlaties zien we duidelijk bij Cardano en de S&P 500. Vanwege de recente mijlpaal die deze index heeft bereikt, is het van groot belang om ook deze koersontwikkelingen te bespreken. Hier beginnen we dan ook mee. Vervolgens bespreken we het effect op de Cardano koers.

De maand mei is positief gesloten voor de S&P 500

Je hebt het al kunnen lezen: de S&P 500 heeft een mijlpaal bereikt. De koers is erin geslaagd de maand af te sluiten boven een belangrijke indicator. Deze indicator is eenvoudig van aard, waarbij de afgelopen 20 maandkoersen bij elkaar worden opgeteld en het gemiddelde wordt genomen. Hierdoor ontstaat een lijn die, zoals duidelijk te zien is in de onderstaande afbeelding, heel belangrijk is.

Telkens wanneer de koers onder deze lijn terecht kwam, waren er twee mogelijke scenarios. Of de koers steeg er in zeer korte tijd weer boven, of er volgde een grote crash zoals gebeurde bij de twee rode pijlen: de dotcom crash en de kredietcrisis. Als de koers daarentegen boven de indicator bewoog, fungeerde deze als een betrouwbare steun.

Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat de koers de maand zou afsluiten boven de indicator. De geschiedenis heeft ons geleerd dat wanneer de koers onder de indicator komt en er niet binnen een zeer korte tijd weer boven sluit, er een aanzienlijke crash kan volgen. Bovendien zijn de huidige economische omstandigheden niet bepaald positief. Desalniettemin sloot de maand positief af, en dat is het vieren waard.

Het is nu cruciaal dat we de indicator stevig vasthouden als ondersteuning. Mocht dit direct falen, dan hebben we te maken met een fake-out. Houdt dit dus in gedachten!

Het effect op Cardano

Zoals eerder vermeld, is er een duidelijke correlatie waarneembaar tussen de aandelenindex en cryptomunten. Dit geldt ook voor Cardano, de momenteel zevende grootste cryptomunt. Dit is duidelijk te zien in de onderstaande grafiek. De aandelenindex en Cardano koers vormen namelijk bijna altijd op bijna hetzelfde moment een bodem of een top.

Wat betekent de mijlpaal van de index voor Cardano? Simpel gezegd betekent dit dat als de opwaartse trend van de index in stand blijft en de indicator als ondersteuning blijft functioneren, Cardano de komende maanden ook een bullish beweging kan maken. In eerste instantie kan hierbij het prijsniveau van 40 cent worden bereikt. Als deze weerstand wordt doorbroken, kan dit mogelijk een veel grotere rally in gang zetten, waarbij de koers kan stijgen richting 70 cent.

The post Crypto analyse: Cardano volgt de trend van de S&P 500, bullish! appeared first on BLOX | Nieuws.