Cardano heeft mooie weken achter de rug. Toen de munt aankwam bij een belangrijk ondersteuningspunt, waren er genoeg kopers om de plek omhoog te blijven duwen. ADA lijkt niet te stoppen en stijgt vrolijk verder. Laten we naar de grafieken kijken.

Twee belangrijke lijnen

Om te beginnen pakken we de wekelijkse grafiek van Cardano erbij. Hier staat elke candle voor 7 dagen, en zo kunnen we ver terugkijken in het koersverleden. Dit is belangrijk om belangrijke steun- of weerstandspunten te vinden die van invloed kunnen zijn op de koers.

Bij Cardano zijn deze moeilijker te vinden dan bij de rest van de munten. De koers is het afgelopen jaar veel bewogen, maar er zijn nog steeds twee lijnen die tot op de dag van vandaag belangrijk zijn. Ik heb het dan over de oranje lijnen op ongeveer 0,24 en 0,41 dollar.

De koers beweegt al bijna een jaar tussen deze twee grenzen, en wat we vaak zien is dat er een grote uitbraak kan komen na zo’n lange zijwaartse periode. De verwachting is dan ook dat – als de munt hier uitbreekt – dat de koers deze weg met kracht zal volgen.

Onderweg naar 0,41 dollar?

Zo ver is het nog niet, maar het is wel goed om te zien dat Cardano van zijn support werd afgekaatst toen het hier aankwam. Dit scenario beschreef ik al eerder in de vorige ADA analyses. Maar om dit beter te zien pakken we ook even de dagelijkse grafiek erbij. Hier is de koers in iets meer detail te zien (elke candle 24 uur).

De munt dreigde al eerder onder de lijn van 0,24 dollar te zakken, maar er bleken te veel kopers aanwezig rond deze koers. De munt steeg bijna 40% vanuit dit punt, en dat is niet niks. Toch lijkt het alsof de munt nog veel verder kan stijgen.

Zoals je ziet in de geschiedenis van ADA, is de munt al eerder van de onderste oranje lijn naar de andere oranje lijn gekaatst. Met in ons achterhoofd dat de onderste oranje lijn is aangeraakt, lijkt de bovenste lijn het volgende grote weerstandspunt. Toch is er nog één kleine weerstand te bespeuren voordat ADA hier aankomt. Ik heb het dan over de gele lijn in de grafiek hierboven.

Dit is het punt waar ADA de vorige keer niet meer verder kan. Dit vorige hoogtepunt kan daardoor voor de nodige weerstand zorgen, maar zolang de munt geen lagere laagtepunten maakt, zal de munt blijven proberen om voorbij deze weerstanden te komen.

The post Crypto analyse: Cardano stijgt bijna 40% in drie weken tijd appeared first on BLOX | Nieuws.